Muutatko pois TOAS-kodistasi?

10.06.2020

Toukokuu on meillä poismuuton ruuhkaisin kuukausi.  Kiinteistöosaston ja vuokranmaksuasioiden henkilökunta työskentelee täydellä teholla, jotta saamme jokaisen poismuuttavan asukkaan vakuuden palautettua ajoissa. Parhaiten edistät asiaa tekemällä muuttosiivouksen kunnolla. Näin varmistat vakuusmaksusi palautuksen täysmääräisenä ja teet uuden asukkaan tulosta mukavampaa. Tarkastathan, että tilitietosi ovat kunnossa vakuuden palautusta varten.

Tsemppiä muuttoon! Täältä ohjeet muuttosiivoukseen.

Muuttopäivään kuuluu liikkuvia osia ja joustoa puolin ja toisin

Muuttopäivä aiheuttaa paljon päänvaivaa sekä pois- että sisään muuttavalle. Homma on melko rankkaa henkisesti ja fyysisesti ja siihen lähes aina liittyy kiire ja aikataulujen sumpliminen. Myös asunnontarkastus ja avainten palauttaminen täytyy huomioida, jotta kaikki menisi putkeen.

Vuokrasopimuksen irtisanomisaika on asuinhuoneenvuokralain määrittelemä yksi kalenterikuukausi. Jos siis irtisanominen toimitetaan TOASille esimerkiksi viimeistään 31. toukokuuta, sopimus päättyy 30. kesäkuuta ja muuttopäivä on 1. heinäkuuta. Mikäli 1.7. on viikonloppu tai arkipyhä, muuttopäivä on sitä seuraava ensimmäinen arkipäivä. Näin ollen pois muuttavalla henkilöllä on vähintään yksi kuukausi aikaa valmistautua poismuuttoon.

Muuttopäivänä myös uusi asukas saa avaimensa heti aamulla TOASin toimiston auettua. Huolehdithan poismuuttajana siivouksesta etukäteen ja aloitat tavaroiden siirtämisen heti muuttopäivän aamuna. Koska irtisanomisaika on yksi kalenterikuukausi, ei muuttopäivänkään pitäisi yllättää.

Muuttopäivä on sama sekä pois- että sisäänmuuttavalle. On siis täysin mahdollista, että päällekkäistä muuttoa syntyy. Poismuuttavan asukkaan on muuttopäivänä osoitettava puolet asunnosta uuden asukkaan käyttöön, eli huoneistossa on löydyttävä tilaa uuden asukkaan tavaroille. Selvää on, että muuttaminen vaatii asukkailta paitsi joustavuutta, myös suunnittelua ja paljon positiivista mieltä, jotta muuttopäivästä selviytyy mahdollisimman vaivattomasti.

Jäätkö asumaan soluasuntoon, vaikka kämppis muuttaa pois?

Mahtavaa, että jäät soluasuntoosi! Nyt sinulla on mahdollisuus saada oma kaveri kämppikseksi. Muista kuitenkin olla nopea, eli toimithan kesäkuun puoliväliin mennessä. Näin ”Kaverille koti”- palvelu toimii:

Solussa asuva asukas voi ”tarjota” kaverille kodin. Jos samassa soluasunnossa on vapaa tai vapautuva huone, voi asunnossa asuva vinkata siitä kaverille (poislukien elo-syyskuu). Kaverin pitää jättää hakemus soluasuntoon ja olla erikseen yhteydessä asuntotoimistoon ja kertoa, mihin asuntoon haluaa muuttaa. Tämä on mahdollista vain, kun kaveri jättää hakemuksen ajoissa, ole ehtineet tarjota asuntoa toiselle hakijalle. Nopeus on valttia!

Huolehdithan asunnon siisteydestä yhteistiloja myöden, vaikka asuntoon ei heti kämppistä tulisikaan. Viimeistään loppukesästä soluasunnot täyttyvät. Silloin on tärkeää, että uudet asukkaat saavat muuttaa siistiin asuntoon.