Elämässä tapahtuuAsuntoasioita täytyy joskus miettiä uudelleen elämäntilanteiden muuttuessa. Silloin autamme parhaamme mukaan.

Väliaikainen luovutus toiselle opiskelijalle

Voit luovuttaa asuntosi väliaikaisesti toiselle opiskelijalle tilapäisen, opintoihin tai työhön liittyvän poissaolon ajaksi. Vuokrasopimuksesi ja vastuusi asunnosta sekä vuokranmaksusta säilyvät ennallaan. TOASin vuokralainen ei voi periä isompaa perusvuokraa väliaikaiselta asukkaalta kuin mitä itse maksaa TOASille.

Etsit väliaikaisen asukkaan ja täytät hänen kanssaan sopimuksen asunnon väliaikaisesta luovutuksesta.

Toimita sopimus molempien osapuolten allekirjoittamana ja liitteineen TOASin asuntotoimistoon kuukautta ennen väliaikaisen luovutuksen alkamista. Lukukauden aikana (syyskuu–huhtikuu) väliaikaisen asukkaan on oltava päätoiminen opiskelija, mutta ei välttämättä Tampereella.

Toimita TOASille todistukset väliaikaisen asukkaan opinnoista sekä TOASin vuokralaisen poissaolosta.

Kesäaikana (toukokuu–elokuu) väliaikaiseen luovutukseen ei vaadita syytä eikä väliaikaisen asukkaan tarvitse olla opiskelija. Soluasunnoissa väliaikaisen asukkaan on oltava samaa sukupuolta asunnossa asuvan vuokralaisen kanssa.

Tilapäinen poissaolo

Yleisin muutostilanne on tilapäinen poissaolo opiskelupaikkakunnalta esimerkiksi vaihto‐opiskelun, ase‐ tai siviilipalveluksen tai työharjoittelun takia. Vuokrasopimuksesi voi olla voimassa entiseen malliin, mutta velvollisuutesi asunnon hoitoon ja vuokranmaksuun säilyvät ennallaan.

Asumisoikeuden siirto

Edellä mainituista perustelluista syistä voit myös hakea asumisoikeuden siirtoa, kunhan poissaolon syy on kestoltaan vähintään neljä (4) kuukautta. Irtisano vuokrasopimuksensa normaalilla kalenterikuukauden irtisanomisajalla ja täytä samalla lomake asumisoikeuden siirrosta.

Poissaolon päätyttyä tarjoamme asuntotyypiltään, kooltaan ja sijainniltaan entistä vastaavan asunnon ilman erillistä jonotusta.

Tee asumisoikeuden siirto irtisanomisen yhteydessä tai viimeistään ennen vuokrasopimuksen päättymistä. Toimita TOASille todistus asumisoikeudensiirron syystä, esimerkiksi vaihto‐opiskelusta.

Tarve toisenlaiselle asunnolle?

Voit vaihtaa asuntoa TOASin sisällä normaalin hakemuksen ja jonotuksen kautta. Kun saat uuden tarjouksen jonon mukaisesti, voit irtisanoa vanhan vuokrasopimuksen ilman irtisanomisaikaa. Mikäli uusi asunto on nopeasti saatava asunto, irtisanomisaikasi vanhassa sopimuksessa on normaali.

Sisäiset siirrot

Jos et heti saanut toivomaasi asuntoa hakemastasi kohteesta (esim. pihallista tai ylimmästä kerroksesta), voit sopimuksentekohetkellä ilmoittaa haluavasi vaihtaa asuntoa saman kohteen sisällä.

Otamme toiveesi vastaan ja jos haluamasi asunto vapautuu, pyrimme tarjoamaan sen ensin sinulle.

Tällöin sinulta vapautuva asunto tarjotaan hakujonossa ensimmäisenä olevalle. Kiireisimpinä kausina emme pysty takaamaan sisäisten siirtojen onnistumista. Huomaa, että sisäinen siirto koskee ainoastaan kooltaan ja asuntotyypiltään vastaavaa asuntoa. Asunnon vuokra ei välttämättä ole sama.