Elämässä tapahtuuAsuntoasioita täytyy joskus miettiä uudelleen elämäntilanteiden muuttuessa. Silloin autamme parhaamme mukaan.

Väliaikainen luovutus toiselle opiskelijalle

Voit luovuttaa asuntosi väliaikaisesti toiselle opiskelijalle tilapäisen, opintoihin tai työhön liittyvän poissaolon ajaksi. Vuokrasopimuksesi ja vastuusi asunnosta sekä vuokranmaksusta säilyvät ennallaan. TOASin vuokralainen ei voi periä isompaa perusvuokraa väliaikaiselta asukkaalta kuin mitä itse maksaa TOASille.

Etsit väliaikaisen asukkaan itse ja täytät hänen kanssaan sopimuksen asunnon väliaikaisesta luovutuksesta.

Toimita sopimus asunnon väliaikaisesta luovutuksesta molempien osapuolten allekirjoittamana ja liitteineen TOASin asuntotoimistoon (esim. sähköpostitse) kuukautta ennen väliaikaisen luovutuksen alkamista. Lukukauden aikana (syyskuu–huhtikuu) väliaikaisen asukkaan on oltava päätoiminen opiskelija, mutta ei välttämättä Tampereella.

Toimita TOASille todistukset väliaikaisen asukkaan opinnoista sekä TOASin vuokralaisen poissaolosta.

Kesäaikana (toukokuu–elokuu) väliaikaiseen luovutukseen ei vaadita syytä eikä väliaikaisen asukkaan tarvitse olla opiskelija. Soluasunnoissa väliaikaisen asukkaan on aina oltava samaa sukupuolta asunnossa asuvan vuokralaisen kanssa.

Tilapäinen poissaolo

Yleisin muutostilanne on tilapäinen poissaolo opiskelupaikkakunnalta esimerkiksi vaihto‐opiskelun, ase‐ tai siviilipalveluksen tai työharjoittelun takia. Vuokrasopimuksesi voi olla voimassa entiseen malliin vaikket asunnossa olisikaan, mutta velvollisuutesi asunnon hoitoon ja vuokranmaksuun säilyvät ennallaan.

Asumisoikeuden siirto

Vaihto‐opiskelun, ase‐ tai siviilipalveluksen tai työharjoittelun takia voit myös hakea asumisoikeuden siirtoa, kunhan poissaolon syy on kestoltaan vähintään neljä (4) kuukautta. Kesätyö ei oikeuta asumisoikeudensiirtoon.

Irtisano vuokrasopimuksensa normaalilla kalenterikuukauden irtisanomisajalla ja täytä samalla lomake asumisoikeuden siirrosta.

Poissaolon päätyttyä tarjoamme asuntotyypiltään, kooltaan ja sijainniltaan entistä vastaavan asunnon ilman erillistä jonotusta.

Tee asumisoikeuden siirto irtisanomisen yhteydessä tai viimeistään ennen vuokrasopimuksen päättymistä. Toimita TOASille todistus asumisoikeudensiirron syystä, esimerkiksi vaihto‐opiskelusta.

Tarve toisenlaiselle asunnolle?

Voit vaihtaa asuntoa TOASin sisällä jättämällä normaalisti hakemuksen. Kun saat uuden tarjouksen toisesta TOASin asunnosta, voit irtisanoa vanhan vuokrasopimuksen ilman irtisanomisaikaa. Mikäli uusi asunto on nopeasti saatava asunto, irtisanomisaikasi vanhassa sopimuksessa on normaali.

Ero tai yhteenmuutto?

Muistathan, että mikäli sinulla on yhteinen vuokrasopimus toisen henkilön kanssa, yhteistä sopimusta ei voi kumpikaan yksipuolisesti irtisanoa. Mikäli toinen on muuttamassa pois ja toinen jäisi asuntoon, ottakaa hyvissä ajoin yhteyttä TOASin toimistoon sopimusasioiden järjestelemiseksi.

Sopimusmuutokset on tehtävä silloinkin, kun kumppani muuttaa asuntoosi. Sopimusmuutokset täytyy tehdä aina kirjallisesti, laita asiasta sähköpostia asuntotoimistoon ja ohjeistamme teitä siinä, mitä kaikkea tietoa tarvitsemme sopimusmuutoksen tekemiseen.

Sisäiset siirrot

Jos et heti saanut täysin toivomaasi asuntoa ja haluaisit esimerkiksi vaihtaa kerrosta tai oman parvekkeen, voit ilmoittaa haluavasi vaihtaa asuntoa saman kohteen sisällä.

Ilmoita toiveesi meille sähköpostilla mahdollisimman tarkasti.

Huomaa, että sisäinen siirto koskee ainoastaan saman kohteen ja asuntotyypin asuntoja. Asunnon vuokra ei välttämättä ole sama. Kun haluamasi asunto vapautuu, pyrimme tarjoamaan sen ensin sinulle. Kiireisimpinä kausina emme pysty takaamaan sisäisten siirtojen onnistumista. Huom! Mikäli asut perheasuntokaksiossa, voit vaihtaa ainoastaan toiseen perheasuntokaksioon, perheasunnoissa huoneiden lukumäärän tulee pysyä samana. Otamme kunkin hakijan sisäisen siirron listalle vain kerran.