Lähdössä pois – mitä tehdä asunnolle kesän ajaksi?

29.03.2021

Oletko irtisanomassa vuokrasopimustasi kesää vasten? Muistathan, että loppukesästä ja syksyllä vapaat ja vapautuvat soluhuoneet ja perheasunnot tarjotaan ensisijaisesti uusille ulkopaikkakuntalaisille opiskelijoille.

Asunnon saa luovuttaa kesäksi toiselle vuokralaiselle, mikäli ei itse asu siellä kesän aikana. Voit siis luovuttaa asuntosi väliaikaisesti toiselle henkilölle tilapäisen poissaolon ajaksi. Vuokrasopimuksesi ja vastuusi asunnosta sekä vuokranmaksusta säilyvät kuitenkin ennallaan. Homma toimii siten, että etsit itse väliaikaisen asukkaan ja täytät hänen kanssaan sopimuksen asunnon väliaikaisesta luovutuksesta. Sitten vain toimitat sopimuksen asuntotoimistoomme molempien allekirjoittamana ja liitteineen kuukautta ennen väliaikaisen luovutuksen alkamista.

Kesäaikana (toukokuu–elokuu) väliaikaiseen luovutukseen ei vaadita syytä eikä väliaikaisen asukkaan tarvitse olla opiskelija. Soluasunnoissa pitää kuitenkin huomioida, että väliaikaisen asukkaan on oltava samaa sukupuolta asunnossa asuvan vuokralaisen kanssa. TOASin asunnot ovat silti ennen kaikkea opiskelijoita varten. Vuokrasopimuksen ehdoissa kielletään asunnon jälleenvuokraaminen, joten asukas ei saa pyrkiä tekemään rahallista voittoa esimerkiksi Airbnb:n kautta majoittamalla. Myöskään asunnon väliaikaisessa luovuttamisessa rahallisen voiton tekeminen ei ole sääntöjemme mukaan mahdollista.

Jos suuntaat kesäksi pois asunnostasi ja se jää tyhjilleen, laske viemäreihin reippaasti kylmää vettä ennen lähtöäsi. Paluu on mukavampi, kun sinua ei odota hajupommi!