Asuminen TOASillaMeille mikään opiskelijaelämään kuuluva ei ole vierasta.

Asumisoikeus

Olet oikeutettu asumaan TOASilla, mikäli opiskelet Tampereen seudulla (Pirkanmaalla), opiskelusi on päätoimista, Kelan opintotukikelpoista ja tutkintoon johtavaa.

TOASilla asumiseen vaaditaan opintojen edistymistä 20 opintopisteen verran kalenterivuodessa (tammi-joulukuu). Tarkistamme asumisoikeuksia tasaisin väliajoin, jolloin asumisoikeuden tarkistuskirjeen saaneiden tulee lähettää todistus opintojen etenemisestä. Valmistumisen jälkeen asumisoikeutta nykyisessä asunnossa on yksi vuosi. Valmistumisen jälkeen asuntoa ei voi vaihtaa.

Ilmainen netti

Kaikissa TOASin asunnoissa on maksuton ja kiinteä laajakaistayhteys. Ethernet-kohteissa nopeus on 100/100 Mbit/s ja VDSL2-kohteissa* 10/10 Mbit/s. Verkko on tarkoitettu opiskelua, asiointia, yhteydenpitoa ja vapaa-ajan käyttöä varten ja se tarjoaa kaupallisiin yhteyksiin verrattavissa olevan laajakaistayhteyden. Nettioperaattorimme Telia opastaa liittymän aktivoinnissa ja ongelmatilanteissa.

Lähes kaikissa TOASin kohteissa on ethernet-liittymä, jolloin tarvitset ainoastaan verkkokaapelin yhteyden käyttämiseksi.

*Muutamissa kohteissa on VDSL2-liittymä, joka edellyttää erillistä verkkolaitetta (modeemia). Näiden kohteiden asunnoissa on TOASin puolesta modeemi, jossa on myös langaton nettiyhteys. Modeemi tulee aina jättää asuntoon.
Modeemikohteita ovat Vanha Domus (raput B–E), Rauhaniemi, Ankkari, Kanjoni, Veikkola 1, Veikkola 2, Lukonlysti, Lukonkruuti, Leenanlinna ja Kaisanpirtit.

Huomaathan, että yksiöihin ja perheasuntoihin kuuluu yksi aktiivinen ATK-pistorasia. Mikäli haluat vaihtaa sen paikkaa, vaihto on laskutettavaa työtä (työn voi tilata sähköpostitse isannointi(at)toas.fi).

Mikäli haluat ethernet-kohteen asukkaana oman langattoman verkon, voit hankkia oman reitittimen. Oman langattoman verkon kytkennässä on noudatettava Telian ohjeita.

Allekirjoittamalla vuokrasopimuksen sitoudut noudattamaan myös netin käyttöehtoja.

Käyttömaksu eli sähkömaksu

Yksiö ja soluasunnot: 20€, perheasunnot tai yksiö kahden asukkaan käytössä: 30€. Käyttömaksu sisältää asukassähkön. Käyttömaksua ei peritä kohteissa, joissa asukkaan tulee tehdä oma sähkösopimus sähköntoimittajan kanssa. Pidätämme oikeuden muutoksiin.

Pyykki- ja saunavuorot

Saunan ja pesulan käyttö on aina ilmaista asukkaille. Niihin tulee kuitenkin varata vuoroja, joiden määrä on rajattu per viikko/asukas. Varaukset tehdään TOASbookingin kautta.

TOASin vuokralaiset kirjautuvat Bookingiin omaTOASin kautta. Väliaikaiset asukkaat ja alivuokralaiset saavat erilliset Booking-tunnukset, kun asumiseen liittyvä sopimus on toimitettu TOASille ja se on hyväksytty.

omaTOAS
– tärkein osoitteesi

omaTOAS on asukkaiden asiointikanava ja tietopankki. Sieltä löydät kaiken asumiseesi liittyvän tiedon, ja sitä kautta voit tehdä esimerkiksi vikailmoituksia tai varata sauna- ja pesulavuoroja TOASBookingista. Rekisteröitymään ja kirjautumaan pääset täältä.

omaTOASista löytyvät

 • vuokrasopimus
 • vuokranmaksutiedot
 • asuntohakemuksesi
 • omien yhteystietojen muokkaus
 • vikailmoituksen tekeminen
 • TOASbooking: varaukset pesuloihin ja saunoihin
 • kiinteistön tiedot
 • irtisanominen

Avaimet

Asukas vastaa avaimistaan, myös lastensa avaimista sekä vara-avaimista, jotka asukas on antanut toiselle säilytettäväksi. Avaimia tulee säilyttää huolellisesti ja asianmukaisesti, esimerkiksi avainnipussa ei saa olla nimi- ja osoitetietoja. Mikäli avaimia hukkuu asumisen aikana, siitä tulee ilmoittaa TOASille viipymättä. TOASilla on oikeus periä hukkuneista avaimista sekä lukonvaihdosta erikseen määritetyt veloitukset.

Kuntosali

Voit käyttää maksutta TOASin kuntosalia, mikäli sellainen on omalle kohteelle määritelty. Sormenjälkirekisteröinti kuntosalin käyttäjäksi tehdään asuntotoimistossa (pl. Tuulanhovin ja Mikontalon asukkaat, jotka pääsevät kuntosalille omalla avaimellaan).

Käyttöoikeutesi säilyy niin kauan kuin vuokrasopimuksesi on voimassa. Väliaikaiset asukkaat ja alivuokralaiset saavat käyttöoikeuden määräaikaisena. Kuntosalin käyttöoikeus on henkilökohtainen, mutta kaikki samassa asunnossa asuvat voivat rekisteröityä käyttäjäksi. Kuntosaleja voi käyttää päivittäin klo 7-22. Hyviä treenejä!

Rekisteröityä voit alla olevan kohdejaon mukaan:

 • Domus-sali (TOAS Uusi Domus, Pellervonkatu 9)
  Kalevan kohteet ja 160, 180, 217, 350, 960
 • Lapinkaari-sali (TOAS Lapinkaari, Lapinkaari 1)
  120, 130, 135, 145, 150, 170, 175, 190, 195, 205, 970
 • Mikkis (TOAS Mikontalo, Insinöörinkatu 60)
  401, 420, 410, 411, 412, 480
 • Tuulanhovi (TOAS Tuulanhovi, Vaajakatu 5)
  440

60 vuotta opiskelijaelämää

Ymmärrämme sen elämäntilanteiden kirjon, jota opiskelijuus tänä päivänä merkitsee. TOASilla asuminen on viidenneksen halvempaa kuin yksityisillä asuntomarkkinoilla. Rahaa jää muuhunkin kuin vuokraan.

Meillä oma rauha ja yksityisyys ovat itsestäänselvyyksiä, mutta modernit yhteistilat luovat edellytykset tasokkaaseen asumiseen.

Pidä varasi, saatat löytää vaikka elinikäisen ystävän tai puolison!

Ennen kuin keskityt nauttimaan opiskelijaelämästä, kehotamme vielä tutustumaan pelisääntöihimme.

Avain unohtunut?

Asuntotoimiston aukioloaikana voit lainata vara-avaimen veloituksetta, muina aikoina pyydä ovenavaus huoltoyhtiön päivystysnumerosta. Huoltoyhtiö veloittaa ovenavauksesta hinnastonsa mukaisesti. Varaudu todistamaan henkilöllisyytesi! Huoltoyhtiön yhteystiedot löydät kohteesi ulko-ovelta ja www-sivujemme kohdetiedoista.

Asuntotoimiston aukioloajat

Arkea, juhlaa ja opiskelua

Tutustu värikkääseen elämään TOASilla