Asuminen TOASillaMeille mikään opiskelijaelämään kuuluva ei ole vierasta.

Asumisoikeus

Olet oikeutettu asumaan TOASilla, mikäli opiskelet Tampereella (tai ympäryskunnissa), opiskelusi on päätoimista, Kelan opintotukikelpoista ja tutkintoon johtavaa.

TOASilla asumiseen vaaditaan opintojen edistymistä 20 opintopisteen verran kalenterivuodessa (tammi-joulukuu). Tarkistamme asumisoikeuksia tasaisin väliajoin, jolloin asumisoikeuden tarkistuskirjeen saaneiden tulee lähettää todistus opintojen etenemisestä. Valmistumisen jälkeen asumisoikeutta nykyisessä asunnossa on yksi vuosi. Valmistumisen jälkeen asuntoa ei voi vaihtaa.

Ilmainen netti

Kaikissa TOASin asunnoissa on maksuton ja kiinteä laajakaistayhteys, jonka nopeus on 200 Mbit/s (nopeuden todellinen vaihteluväli 80-200 Mbit/s). Verkko on tarkoitettu opiskelua, asiointia, yhteydenpitoa ja vapaa-ajan käyttöä varten ja se tarjoaa kaupallisiin yhteyksiin verrattavissa olevan laajakaistayhteyden. Nettioperaattorimme Telia opastaa liittymän aktivoinnissa ja ongelmatilanteissa. Voit myös jättää Telialle yhteydenottopyynnön, jolloin he soittavat sinulle ja avaavat nettiyhteyden.

Lähes kaikissa TOASin kohteissa on ethernet-liittymä, jolloin tarvitset ainoastaan verkkokaapelin yhteyden käyttämiseksi.

Muutamissa kohteissa laajakaistayhteys vaatii kaapelimodeemin*. Nettinopeuden muutoksen myötä asunnoissa saattaa olla vanhoja VDSL-modeemeja. Tilalle tulee hankkia uusi maksuton kaapelimodeemi Telialta, johon saadaan yhteys tv-pistokkeesta. Lue lisää nettiyhteydestä kaapelimodeemikohteessa.
Kaapelimodeemin kytkentäohje. Poismuuton yhteydessä sinun tulee jättää kaapelimodeemi asuntoon.

*Modeemikohteita ovat Vanha Domus (raput B–E), Ankkari, Kanjoni, Veikkola 1, Veikkola 2, Lukonlysti, Lukonkruuti, Leenanlinna ja Kaisanpirtit. Rauhaniemessä ja Tuulanhovissa käytössä sekä kaapelimodeemi- että VDSL-yhteyttä asunnosta riippuen.

Huomaathan, että yksiöihin ja perheasuntoihin kuuluu yksi aktiivinen ATK-pistorasia. Mikäli haluat vaihtaa sen paikkaa, vaihto on laskutettavaa työtä (työn voi tilata sähköpostitse isannointi(at)toas.fi).

Mikäli haluat ethernet-kohteen asukkaana oman langattoman verkon, voit hankkia oman reitittimen. Oman langattoman verkon kytkennässä on noudatettava Telian ohjeita.

Allekirjoittamalla vuokrasopimuksen sitoudut noudattamaan myös netin käyttöehtoja.

Käyttömaksu eli sähkömaksu

Yksiö ja soluasunnot: 23€, perheasunnot tai yksiö kahden asukkaan käytössä: 35€. Käyttömaksu sisältää asukassähkön. Käyttömaksua ei peritä kohteissa, joissa asukkaan tulee tehdä oma sähkösopimus sähköntoimittajan kanssa. Pidätämme oikeuden muutoksiin.

Vesilaskutus

TOAS Jankan, Pappilan, Männikön, Kaupin ja Lumipuun kohteissa vesilaskutus tapahtuu asuntokohtaisesti mittarilaskutuksella. Soluasukkailla on kiinteä kuukausittainen vesimaksu 15 e, sillä soluasunnoissa asukaskohtainen kulutuksen seuranta ei ole mahdollista.

Pyykki- ja saunavuorot

Saunan ja pesulan käyttö on aina ilmaista asukkaille. Niihin tulee kuitenkin varata vuoroja, joiden määrä on rajattu per viikko/asukas. Varaukset tehdään TOASbookingin kautta. Huom! Saunat ja niiden ovet sulkeutuvat klo 22.00. Lenkkisaunojen osalta saattaa esiintyä kohdekohtaisia poikkeuksia.

TOASin vuokralaiset kirjautuvat Bookingiin omaTOASin kautta. Väliaikaiset asukkaat ja alivuokralaiset saavat erilliset Booking-tunnukset, kun asumiseen liittyvä sopimus on toimitettu TOASille ja se on hyväksytty.

omaTOAS
– tärkein osoitteesi

omaTOAS on asukkaiden asiointikanava ja tietopankki. Sieltä löydät kaiken asumiseesi liittyvän tiedon, ja sitä kautta voit tehdä esimerkiksi vikailmoituksia tai varata sauna- ja pesulavuoroja TOASBookingista. Rekisteröitymään ja kirjautumaan pääset täältä.

omaTOASista löytyvät

 • vuokrasopimus
 • vuokranmaksutiedot
 • asuntohakemuksesi
 • omien yhteystietojen muokkaus
 • vikailmoituksen tekeminen
 • TOASbooking: varaukset pesuloihin ja saunoihin
 • kiinteistön tiedot
 • irtisanominen

omaTOAS

Kuntosali

Voit käyttää maksutta TOASin kuntosalia, mikäli sellainen on omalle kohteelle määritelty. Sormenjälkirekisteröinti kuntosalin käyttäjäksi tehdään asuntotoimistossa (pl. Tuulanhovin ja Mikontalon asukkaat, jotka pääsevät kuntosalille omalla avaimellaan).

Käyttöoikeutesi säilyy niin kauan kuin vuokrasopimuksesi on voimassa. Väliaikaiset asukkaat ja alivuokralaiset saavat käyttöoikeuden määräaikaisena. Kuntosalin käyttöoikeus on henkilökohtainen, mutta kaikki samassa asunnossa asuvat voivat rekisteröityä käyttäjäksi. Kuntosaleja voi käyttää päivittäin klo 7-22. Hyviä treenejä!

Rekisteröityä voit alla olevan kohdejaon mukaan:

 • Domus-sali (TOAS Uusi Domus, Pellervonkatu 9)
  Kalevan kohteet ja 160, 180, 217, 218, 350, 960
 • Lapinkaari-sali (TOAS Lapinkaari, Lapinkaari 1)
  120, 130, 135, 145, 150, 170, 175, 190, 195, 205, 970
 • Mikkis (TOAS Mikontalo, Insinöörinkatu 60)
  401, 420, 410, 411, 412, 480
 • Tuulanhovi (TOAS Tuulanhovi, Vaajakatu 5)
  440
 • Janka (TOAS Janka, Resiinankatu 4)
  toistaiseksi vain TOAS Jankan asukkaiden käytössä

Avaimet

Asukas vastaa avaimistaan, myös lastensa avaimista sekä vara-avaimista, jotka asukas on antanut toiselle säilytettäväksi. Avaimia tulee säilyttää huolellisesti ja asianmukaisesti, esimerkiksi avainnipussa ei saa olla nimi- ja osoitetietoja. Mikäli avaimia hukkuu asumisen aikana, siitä tulee ilmoittaa TOASille viipymättä. TOASilla on oikeus periä hukkuneista avaimista sekä lukonvaihdosta erikseen määritetyt veloitukset.

Avain unohtunut?

Asuntotoimiston aukioloaikana voit lainata vara-avaimen veloituksetta, muina aikoina pyydä ovenavaus huoltoyhtiön päivystysnumerosta. Huoltoyhtiö veloittaa ovenavauksesta hinnastonsa mukaisesti. Varaudu todistamaan henkilöllisyytesi! Huoltoyhtiön yhteystiedot löydät kohteesi ulko-ovelta ja www-sivujemme kohdetiedoista.

Asuntotoimiston aukioloajat

Arkea, juhlaa ja opiskelua

Tutustu värikkääseen elämään TOASilla