AsumismuodotErilaisia koteja erilaisille opiskelijoille. Meiltä löytyy myös asuntoja ilman vakuusmaksua.

Soluasunnot ja yksiöt

Soluasunto on usein opiskelijan ensimmäinen koti, jossa on helppoa ja edullista aloittaa itsenäinen elämä ja opetella yhteiselämän pelisääntöjä kämppisten kanssa. Erityisesti yhteisten tilojen siivouksesta on tärkeää sopia kämppisten kanssa, jotta yhteiselo sujuu vaivattomasti.

Lemmikkejä soluasuntoon ei ole sallittua tuoda. Soluasunnot ovat pääsääntöisesti vain mies- tai naisasukkaille, mutta ”sekasoluja” on kohteissa 420 Paawola, 440 Tuulanhovi, 470 Tekniikantornit, 475 Tieteentornit ja 600 Männikkö.

Voit löytää löytää soluasunnosta vaikka pitkäaikaisia ystäviä!

Yksiö on suosituin asumismuotomme. Suosituimpien kohteiden yksiöiden jonotusaika voi edelleen olla pitkä, mutta oman kodin saattaa saada jo noin puolen vuoden jonotuksella.

 

Perheasunnot

Perheasunto on mainio vaihtoehto opiskelijapariskunnille ja -perheille, mutta sellaiseen voi muuttaa myös yksin tai kaverin kanssa. Voit hakea, jos vähintään toinen pariskunnasta on opiskelija Tampereen seudulla. Mikäli sisarukset tai kaverukset hakevat yhdessä perheasuntoa, molempien tulee olla opiskelijoita Tampereen seudulla.

Perheasunnossa asukkaille tehdään yhteinen vuokrasopimus. Mikäli toinen haluaa muuttaa pois, myös toisen on mietittävä asumisensa uudelleen. Samoin vuokravastuu on yhteinen.

Perheasuntoon saa ottaa lemmikin.

Perheasuntojen jonotusaika vaihtelee kohteesta riippuen. Toisinaan tarjouksen saa jo muutamassa päivässä, joskus odotus on useita kuukausiakin.

Kimppakämpät

Kimppakämppä on asumismuoto kaveruksille. Kimppahakemuksella haettava asunto on soluasunto, jonka molemmat huoneet vapautuvat samaan aikaan. Molempien asukkaiden tulee olla opiskelijoita Tampereen seudulla. Kummallekin tehdään oma vuokrasopimus, joten kaverukset eivät ole sidoksissa toisiinsa.

Kokonaisia soluasuntoja vapautuu eniten keväällä Hervannasta ja Hallilasta. Keskustan ja Kalevan alueilta kokonaisia soluasuntoja vapautuu melko harvoin.

Kaverille koti
Solussa asuva asukas voi ”tarjota” kaverille kodin, eli mikäli samassa soluasunnossa on vapaa tai vapautuva huone, voi asunnossa asuva vinkata siitä kaverille (poislukien elo-syyskuu). Kaverin pitää jättää hakemus soluasuntoon ja olla erikseen yhteydessä asuntotoimistoon ja kertoa, mihin asuntoon haluaa muuttaa. Tämä on mahdollista vain silloin, kun kaveri tekee tämän ennen kuin me olemme ehtineet tarjota asuntoa jollekin muulle. HUOM! Kesän ja syksyn ruuhka-aikoina kaverille koti -järjestely ei ole mahdollista.

Lyhytaikainen asuminen

Voit hakea lyhytaikaista asuntoa, jos opiskelet toisella paikkakunnalla ja tulet Tampereelle kesätöihin, työharjoitteluun tai valmennuskurssille tai työskentelet yliopistolla tutkijana tai post-doctoral -statuksella. Pääsääntöisesti asunnot sijaitsevat keskustan ulkopuolella.

  • vuokrasopimukset tehdään aina määräaikaisina, niitä ei voida jatkaa
  • sinulle voidaan tarjota solu- tai perheasuntoa
  • sopimus tehdään määräaikaisena max. 31.7. asti
  • yksiöitä ei tarjota lyhytaikaiseen asumiseen
  • lyhytaikaiseen asumiseen on oma hakemus, jätäthän sen aikaisintaan kaksi kuukautta ennen asunnontarvetta

Asuntojen kokoluokat

Huoneistotyyppi Pieni Keskisuuri Suuri
Yksiö 12 - 27 m2 27,5 - 35 m2 35,5 - 50 m2
Perheasunto 1h - 2h 38 - 50 m2 50,5 - 62 m2 62,5 - 70 m2
Perheasunto 3h 51 - 65 m2 65,5 - 76 m2 76,5 - 90 m2
Perheasunto 4h yli 80 m2
Perheasunto 5h yli 90 m2

Ei vakuutta-asunnot

Osasta TOASin kohteista voi vuokrata asunnon ilman erillistä vakuusmaksua. Vastuu asunnon hyvästä hoidosta ja vuokranmaksusta säilyy ennallaan. Jos pois muuttaessaan asukas on jättänyt loppusiivouksen tekemättä, asunto vaatii korjausta, avaimet ovat hukkuneet tai vuokria ei ole maksettu, laskutetaan nämä asukkaalta erikseen.

Jos taas asukas on huolehtinut asunnon kunnossapidosta, loppusiivouksesta ja vuokrista, hänen velvoitteensa päättyvät TOASia kohtaan samalla, kun hän (vuokrasopimuksen irtisanottuaan) luovuttaa huoneiston hallinnan takaisin TOASille.

TOAS pidättää oikeuden asettaa asunnolle hinnaston mukainen vakuusmaksu mikäli vuokralaisella on häiriömerkintä luottotiedoissa tai muu vuokranantajan näkökulmasta perusteltu syy, kuten aiempi ongelmallinen vuokrasuhde TOASilla tai TOASin asunnon huono kohtelu aiemmassa vuokrasuhteessa.

Tällä hetkellä ei vakuutta -asuntoja on saatavilla seuraavista kohteista:

170 Pellavapää
250 Janka
260 Ankkari
290 Ismonraitti
411 Wäinölä 3
430 Erkkilä
600 Männikkö
710 Annala
720 Iso-Heikkilä
730 Kaisanpirtit

Tutustu TOASn asuntokohteisiin

Löydä uusi kotisi