AsumismuodotErilaisia koteja erilaisille opiskelijoille. Meiltä löytyy myös asuntoja ilman vakuusmaksua.

Soluasunnot ja yksiöt

Soluasunto on usein opiskelijan ensimmäinen koti, jossa on helppoa ja edullista aloittaa itsenäinen elämä ja opetella yhteiselämän pelisääntöjä kämppisten kanssa. Soluasunnossa jokaisella on oma huone. Keittiö ja kylpyhuone jaetaan muiden asukkaiden kanssa. Erityisesti yhteisten tilojen siivouksesta on tärkeää sopia kämppisten kanssa, jotta yhteiselo sujuu vaivattomasti.

Lemmikkejä soluasuntoon ei ole sallittua tuoda. Soluasunnot ovat pääsääntöisesti vain mies- tai naisasukkaille, mutta ”sekasoluja” on kohteissa 420 Paawola, 440 Tuulanhovi, 470 Tekniikantornit, 475 Tieteentornit ja 600 Männikkö.

Voit löytää löytää soluasunnosta vaikka pitkäaikaisia ystäviä!

Yksiö on suosituin asumismuotomme, minkä vuoksi omaa yksiötä joutuu yleensä odottamaan hetken. Lyhimmillään yksiön voi saada puolessa vuodessa, mutta suosituimpien kohteiden odotusaika voi olla yli vuodenkin, poislukien akuutit asunnontarpeet. Hakijan omat kriteerit määrittelevät pitkälti odotusaikaa, mutta lopulta sen määrää asuntojen vapautumisen nopeus.

 

Perheasunnot

Perheasunto on mainio vaihtoehto opiskelijapariskunnille ja -perheille, mutta sellaiseen voi muuttaa myös yksin tai kaverin kanssa. Voit hakea, jos vähintään toinen pariskunnasta on opiskelija Tampereen seudulla. Sisarukset ja kaverukset voivat myös hakea yhdessä perheasuntoa ja riittää, että toinen heistä on opiskelija.

Perheasunnossa asukkaille tehdään yhteinen vuokrasopimus. Mikäli toinen haluaa muuttaa pois, myös toisen on mietittävä asumisensa uudelleen. Samoin vuokravastuu on yhteinen.

Perheasuntoon saa ottaa lemmikin.

Perheasuntojen odotusaika vaihtelee kohteesta riippuen. Toisinaan tarjouksen saa jo muutamassa päivässä, joskus odotus on useita kuukausiakin.

Kalustettu soluhuone

Meillä on tarjolla myös valmiiksi kalustettuja soluhuoneita. Peruskalustukseen kuuluvat sänky, patja, kirjoituspöytä ja -tuoli sekä kirjahylly.

Kalustettuja soluhuoneita on saatavilla seuraavista kohteista:

Paawola
Mikontalo
Tuulanhovi
Lukonkierikka
Lukonkruuti
Rauhaniemi
Lapinkaari (oma huone ja kylpyhuone/WC, kerroskeittiö)

Mikäli tarvitset kalustettua soluhuonetta, ole yhteydessä sähköpostitse asuntotoimistoon, asuntotoimisto@toas.fi.

Kimppakämpät

Kimppakämppä on asumismuoto kaveruksille. Kimppahakemuksella haettava asunto on soluasunto, jonka molemmat huoneet vapautuvat samaan aikaan. Molempien asukkaiden tulee olla opiskelijoita Tampereen seudulla. Kummallekin tehdään oma vuokrasopimus, joten kaverukset eivät ole sidoksissa toisiinsa.

Kokonaisia soluasuntoja vapautuu eniten keväällä Hervannasta, Lukonmäestä ja Hallilasta. Keskustan ja Kalevan alueilta kokonaisia soluasuntoja vapautuu melko harvoin.

Kaverille koti
Solussa asuva asukas voi ”tarjota” kaverille kodin, eli mikäli samassa soluasunnossa on vapaa tai vapautuva huone, voi asunnossa asuva vinkata siitä kaverille (poislukien elo-syyskuu). Kaverin pitää jättää hakemus soluasuntoon ja olla erikseen yhteydessä asuntotoimistoon ja kertoa, mihin asuntoon haluaa muuttaa. Tämä on mahdollista vain silloin, kun kaveri tekee tämän ennen kuin me olemme ehtineet tarjota asuntoa jollekin muulle. HUOM! Kesän ja syksyn ruuhka-aikoina kaverille koti -järjestely ei ole mahdollista.

Lyhytaikainen asuminen

Lyhytaikaista asuntoa voit hakea täältä. Huom: sopimukset tehdään max 31.7.2024 asti, sopimusta ei ole mahdollista jatkaa. 

Voit hakea lyhytaikaista asuntoa, jos opiskelet toisella paikkakunnalla ja tulet Tampereelle kesätöihin, työharjoitteluun tai valmennuskurssille tai työskentelet yliopistolla tutkijana tai post-doctoral -statuksella. Mikäli sinulla ei ole näihin liittyvää syytä, et voi hakea lyhytaikaista asuntoa (pelkkä etäopiskelu Tampereella ei riitä). Pääsääntöisesti asunnot sijaitsevat keskustan ulkopuolella.

  • vuokrasopimukset tehdään aina määräaikaisina.
  • asumismuodoksi voidaan tarjota kalustettua tai kalustamatonta soluasuntoa. Perheasuntoa voit tiedustella sähköpostitse (yksiöitä ei tarjota lyhytaikaiseen asumiseen).
  • post-doctoral -statuksella tai muulla tutkijastatuksella oleville sopimus tehdään määräaikaisena

Asuntojen kokoluokat

Huoneistotyyppi Pieni Keskisuuri Suuri
Yksiö 12 - 27 m2 27,5 - 35 m2 35,5 - 50 m2
Perheasunto 1h - 2h 38 - 50 m2 50,5 - 62 m2 62,5 - 70 m2
Perheasunto 3h 51 - 65 m2 65,5 - 76 m2 76,5 - 90 m2
Perheasunto 4h yli 80 m2
Perheasunto 5h yli 90 m2

Ei vakuutta-asunnot

Osasta TOASin kohteista voi vuokrata asunnon ilman erillistä vakuusmaksua. Vastuu asunnon hyvästä hoidosta ja vuokranmaksusta säilyy ennallaan. Jos pois muuttaessaan asukas on jättänyt loppusiivouksen tekemättä, asunto vaatii korjausta, avaimet ovat hukkuneet tai vuokria ei ole maksettu, laskutetaan nämä asukkaalta erikseen.

Jos taas asukas on huolehtinut asunnon kunnossapidosta, loppusiivouksesta ja vuokrista, hänen velvoitteensa päättyvät TOASia kohtaan samalla, kun hän (vuokrasopimuksen irtisanottuaan) luovuttaa huoneiston hallinnan takaisin TOASille.

TOAS pidättää oikeuden asettaa asunnolle hinnaston mukainen vakuusmaksu mikäli vuokralaisella on häiriömerkintä luottotiedoissa tai muu vuokranantajan näkökulmasta perusteltu syy, kuten aiempi ongelmallinen vuokrasuhde TOASilla tai TOASin asunnon huono kohtelu aiemmassa vuokrasuhteessa.

Tällä hetkellä ei vakuutta -asuntoja on saatavilla seuraavista kohteista:

120 Rantalinna
130 Trikootalo
170 Pellavapää
190 Herrainpuisto
220 Messukylä
230 Rautapelto
250 Janka
260 Ankkari
270 Kalevan Keihäs
280 Kalevan Nuoli
290 Ismonraitti
300 Ritvanranta
310 Kirstinranta
320 Pirkonranta
350 Viklanpolku
360 Timontalot
410 Wäinölä 1
412 Wäinölä 2
411 Wäinölä 3
430 Erkkilä
460 Kanjoni
475 Tieteentornit
480 Veijonhovi
490 Karinkaari
495 Veikkola 1
496 Veikkola 2
510 Lukonlysti
600 Männikkö
610 Leenanlinna
710 Annala
720 Iso-Heikkilä
730 Kaisanpirtit
960 Ilmari

Keittiötyypit

Keittokomero (kk)

Keittokomerosta löytyvät kaikki yleiset keittiön laitteet (ellei toisin mainittu): liesi, uuni, tiskiallas, liesikupu ja jääkaappi. Keittokomero on yleensä pienempi kuin keittiö ja on usein syvennyksessä.

Tupakeittö (tk)

Tupakeittiö on olohuone, jonka yhteydessä keittiö usein sijaitsee yhdellä seinustalla, rajaamatta keittiötä olohuoneesta ylimääräisillä väliseinillä. Tämä keittiötyyppi sisältää kaikki tavalliset keittiön laitteet (ellei toisin mainittu): lieden, uunin, tiskialtaan, liesikuvun sekä jääkaapin ja usein myös pakastimen.

Keittotila (kt)

Keittotila on samantyyppinen tilaratkaisultaan, kuin tupakeittiö, jota pienempi keittotila on kooltaan sekä kaapistomäärältään. Keittotila sisältää suurimman osan tavallisista keittiön laitteista (ellei toisin mainittu): lieden, uunin, tiskialtaan, liesikuvun ja jääkaapin.

Keittiö (k)

Keittiö on usein oma huoneensa, tai siinä on vähintään osittainen seinä erottamassa keittiön olohuoneesta. Keittiö sisältää kaikki keittiön yleiset laitteet (jollei toisin mainittu): lieden, uunin, tiskialtaan, liesikuvun sekä jääkaapin ja pakastimen. Jääkaapin ja pakastimen tyypit ja mallit voivat vaihdella.

Minikeittiö

Minikeittiö löytyy usein pienistä asunnoista sen riisutun ominaisuuksien vuoksi. Minikeittiö sisältää yleensä: kaksi keittolevyä, pienen tiskialtaan, liesikuvun ja keittotason alla olevan pienen jääkaapin. Minikeittiöissä ei ole uunia.

Kerroskeittiö

Kerroskeittiö on tarkoitettu samassa kerroksessa asuvien asukkaiden (joiden huoneistoissa ei ole omaa keittiötä) yhteistä käyttöä varten. Kerroskeittiö sisältää yleisesti: lieden, uunin, tiskialtaan, liesikuvun sekä jääkaappeja yhteiskäyttöä varten.

Huomaathan, että pohjapiirustukset keittiöstä ovat tarkoitettu näyttämään esimerkkejä keittiötyyppien eroavaisuuksista. Selityksessä mainittu keittiötyyppi ei vastaa aina täysin esimerkkipohjakuvaa.

Muistathan myös, että keittiönlaitteiden mallit ja tyypit vaihtelevat kooltaan ja malliltaan kohdekohtaisesti.

Tutustu TOASn asuntokohteisiin

Löydä uusi kotisi