Suosikkilistan kohteet
Asunnon hakeminenLaitetaan rattaat pyörimään, jotta haluamastasi asunnosta tulee kotisi.

Kun olet saanut vahvistuksen päätoimisesta ja tutkintoon johtavasta opiskelupaikasta Tampereen seudulla (Pirkanmaan alueella), lue tämän sivun hakuohjeemme sekä tutustu huolellisesti asuntotyyppeihin ja kohdevalikoimaamme valitaksesi juuri sinulle sopivat vaihtoehdot uudeksi kodiksesi. Huomaathan, että valmentava koulutus (esim. Valma, Telma, Luva), aikuislukio, kansanopisto-opinnot tai yksittäiset kurssit eivät oikeuta TOASilla asumiseen. Mikäli olet epävarma hakukelpoisuudestasi, selvitäthän sen etukäteen.

Kun tiedät mitä haet, siirry täyttämään asuntohakemus hakemuspalvelussa. Hakemus tulee jättää ilman kirjautumista. Kun olet jättänyt hakemuksen, voit rekisteröidä itsellesi tunnukset sen seuraamiseen (tästä lisää alempana).

Hakijalla voi olla yksi hakemus kuhunkin asuntotyyppiin. Uuden hakemuksen jättäminen samaan asuntotyyppiin poistaa aiemmin jätetyn hakemuksen. Sama koskee perheasuntoa hakevaa pariskuntaa (vain yksi hakemus pariskuntaa kohden).

Yhdellä hakemuksella saa vain yhden asuntotarjouksen. Kun saat esim. tarjouksen yksiöstä, koko yksiöhakemuksesi poistuu jonosta automaattisesti. Muistathan siis hakea vain sellaisiin kohteisiin, joista olet valmis vastaanottamaan tarjouksen.

Huom! Yksiön jonotusaika lähtee puolesta vuodesta eteenpäin.

Tee asuntohakemus

Asukasvalinnan yhteydessä noudatetaan tulo- ja varallisuusvertailua, jolloin etusijalla ovat pienituloiset ja vähävaraiset hakijat. Mikäli hakijalla on korkeat, säännölliset tulot, hakija ei ole ensisijainen edullisimpiin ja suosituimpiin kohteisiin. Asukasvalintaa säätelevät lisäksi valtion asumisen rahoitus- ja kehittämiskeskus ARAn ohjeistukset. Loppukesällä ja syksyllä uudet ulkopaikkakuntalaiset opiskelijat (saman vuoden yhteishaussa valitut) ovat etusijalla soluasuntoihin ja perheasuntoihin.

Jatko-opiskelijat voivat hakea asuntoja kuten perustutkinto-opiskelijatkin, mutta heidän tulee esittää todistus opinnoistaan sekä tuloistaan. Mikäli hakijalla on korkeat, säännölliset tulot, hän ei ole ensisijainen hakija edullisimpiin ja suosituimpiin kohteisiin, eikä siten tule todennäköisesti saamaan yksiötä. Nopeasti saatavan asunnon voi saada, mikäli hakijalla on voimassaoleva hakemus kyseiseen asuntotyyppiin.

Huom! Tutkijat ja post doctoral -statuksella työskentelevät voivat hakea vain lyhytaikaista asuntoa, joita tarjotaan asuntotilanteen mukaan. Sopimus tehdään aina määräaikaiseksi.

Lyhytaikainen asuminen

Tällä hetkellä TOAS tarjoaa asuntoja  vain opiskelijoille, jotka opiskelevat Tampereella. Tarjouksia ei tehdä tällä hetkellä harjoittelijoille, tutkijoille tai Tampereelle töihin tuleville opiskelijoille.

Voit hakea lyhytaikaista asuntoa, jos opiskelet toisella paikkakunnalla ja tulet Tampereelle kesätöihin, työharjoitteluun tai valmennuskurssille tai työskentelet yliopistolla tutkijana tai post-doctoral -statuksella. Pääsääntöisesti asunnot sijaitsevat keskustan ulkopuolella.

 • vuokrasopimukset tehdään aina määräaikaisina, niitä ei voida jatkaa
 • asumismuodoksi voidaan tarjota soluasuntoa (yksiöitä ei tarjota lyhytaikaiseen asumiseen)
 • post-doctoral -statuksella tai muulla tutkijastatuksella oleville sopimus tehdään määräaikaisena työsuhteen ajaksi
 • lyhytaikaiseen asumiseen on oma hakemus, jätäthän sen aikaisintaan kuukautta ennen asunnontarvetta

Kalustettu huone

Tänä syksynä on tarjolla myös valmiiksi kalustettuja huoneita. Peruskalustukseen kuuluvat sänky, patja, kirjoituspöytä ja -tuoli sekä kirjahylly.  Kalustettua huonetta voi hakea alla olevalla hakemuksella.

Kalustettua huonetta hakiessasi kirjoita hakemuksen kohtaan ”Hakemukseen liittyviä lisätietoja” esimerkiksi ”kalustettu”, jotta hakemukselta käy selkeästi ilmi, että haet kalustettua asuntoa.

Kalustettuja huoneita on saatavilla seuraavista kohteista:

Paawola
Mikontalo
Tuulanhovi
Lukonkierikka
Lukonkruuti
Rauhaniemi
Lapinkaari (oma huone ja kylpyhuone/WC, kerroskeittiö)

Tällä hetkellä TOAS tarjoaa asuntoja  vain opiskelijoille, jotka opiskelevat Tampereella. Tarjouksia ei tehdä tällä hetkellä harjoittelijoille, tutkijoille tai Tampereelle töihin tuleville opiskelijoille.

Muista ennen hakemuksen jättöä

 • Sinulla on vahvistus opiskelupaikasta Tampereen seudulla sekä opiskelutodistus siitä.
 • Opiskelusi on päätoimista, Kelan opintotukikelpoista ja tutkintoon johtavaa (tarkista hakukelpoisuutesi ennakkoon, jos et ole varma).
 • Eri asuntotyyppejä haetaan erillisillä hakemuksilla, yksi hakemus/asuntotyyppi.
 • Tarkista, että hakemuksella on oikeat tiedot (asunnon koko, vuokran suuruus) ja vain ne kohteet ja asuntotyypit, joista haluat ja voit vastaanottaa asunnon.
 • Merkitse hakemukseen opiskeluaikaiset kuukausitulot ja ajantasaiset yhteystiedot.
 • Yhdellä hakemuksella saa vain yhden asuntotarjouksen, tarjouksen myötä koko hakemus poistuu jonosta.
 • TOAS tarkistaa luottotietosi. Tämä voi vaikuttaa asunnon saantiin.
 • Merkitse hakemukseen opiskeluaikaiset kuukausitulosi ja ajantasaiset yhteystiedot.
 • Varmista, että sähköpostilaatikossasi on tilaa uusille viesteille ja seuraa säännöllisesti myös roskapostikansiota.
 • Jos olet jo valmistunut, et voi enää hakea ja vastaanottaa uutta asuntoa TOASilta.

Voit muokata ja seurata hakemustasi

Kun haluat seurata ja muokata hakemustasi, rekisteröidy hakemuksen jättämisen jälkeen palveluumme verkkopankkitunnuksillasi. Luo itsellesi käyttäjätunnus ja salasana, joilla jatkossa kirjaudut. Hakemuksen tekeminen ei automaattisesti luo käyttäjätunnusta, vaan tämä tulee tehdä erikseen.

HUOM! Hakemusta muokatessasi tee kaikki muutokset kerralla loppuun asti. Mikäli selainistunto pääsee katkeamaan, hakemukseesi voi tulla ongelmia.

Asutko jo TOASilla?

Asukkaana voit seurata ja muokata hakemustasi tunnuksillasi omaTOASin kautta. Voit hakea asuntoa toisesta tai nykyisestä TOASin kohteesta, se ei vaikuta asumiseesi.

Opiskelutodistukseksi hyväksytään

 • ylioppilaskunnan, opiskelijakunnan tai opiskelijajärjestön myöntämä opiskelijakortti, jossa opiskelijan ja oppilaitoksen nimi ja voimassa oleva lukuvuositarra
 • oppilaitoksen kirjoittama opiskelutodistus (max. 3 kk vanha)
 • Kelan voimassa oleva opintotukipäätös, josta käy ilmi opiskelijan ja oppilaitoksen nimi
 • hyväksymisilmoitus (paperinen tai sähköinen) kelpaa vain merkittyyn opiskelupaikan viimeiseen vahvistamispäivään asti; nimetön hyväksymisilmoitus ei kelpaa opiskelutodistukseksi
 • VR:n ja Matkahuollon opiskelijakortit eivät käy opiskelutodistuksesta

Asunnon jonottaminen