Mitä tehdä asunnolle kesän ajaksi?

28.03.2019

Oletko lähdössä kesäksi pois Tampereelta? Tiesitkö, että saat luovuttaa asunnon kesäksi toiselle vuokralaiselle, mikäli et itse aio asua asunnossasi kesällä tilapäisen poissaolon aikana. Jos olet irtisanomassa vuokrasopimustasi kesää vasten, muistathan, että tarjoamme loppukesästä ja syksyllä vapaat ja vapautuvat soluhuoneet ensisijaisesti uusille ulkopaikkakuntalaisille opiskelijoille. Jos siis tarvitset asuntoa vielä kesän jälkeen, on yksi vaihtoehto luovuttaa asunto toiselle vuokralaiselle kesän ajaksi, jolloin asunto on jälleen käytössäsi kesän jälkeen.

Näin se tapahtuu:

  1. Etsi asuntoosi väliaikainen asukas.
  2. Täytä väliaikaisen asukkaan kanssa sopimus väliaikaisesta asunnon luovutuksesta. Sopimuspohjan löydät nettisivuiltamme.
  3. Toimita sopimus molempien osapuolten allekirjoittamana ja liitteineen TOASin asuntotoimistoon kuukautta ennen väliaikaisen luovutuksen alkamista.
  4. Huomioithan, että vuokrasopimuksesi ja vastuusi asunnosta sekä vuokranmaksusta säilyvät ennallaan myös väliaikaisen asunnon luovutuksen aikana.

Emme vaadi kesäaikana (toukokuu–elokuu) väliaikaiseen luovutukseen syytä eikä väliaikaisen asukkaan tarvitse olla opiskelija. Huomioithan kuitenkin, että soluasunnoissa väliaikaisen asukkaan on oltava samaa sukupuolta asunnossa asuvan vuokralaisen kanssa.

Muistathan myös, että TOASin vuokrasopimuksen ehdoissa kielletään asunnon jälleenvuokraaminen, ja tähän lukeutuu esimerkiksi Airbnb:n kautta vuokraaminen ja majoittaminen. Airbnb:n kautta asuntoa vuokratessa vuokraaja voi tehdä asunnollaan rahallista voittoa. Sääntöjemme mukaan asunnon väliaikaisessa luovuttamisessa rahallisen voiton tekeminen on kuitenkin kiellettyä.