Lähdössä pois – mitä tehdä asunnolle kesän ajaksi?

28.04.2020

Oletko irtisanomassa vuokrasopimustasi kesää vasten? Muistathan, että loppukesästä ja syksyllä vapaat ja vapautuvat soluhuoneet tarjotaan ensisijaisesti uusille ulkopaikkakuntalaisille opiskelijoille.

Asunnon saa luovuttaa kesäksi toiselle vuokralaiselle, mikäli et itse asu siellä kesällä. Voit luovuttaa asuntosi väliaikaisesti toiselle henkilölle tilapäisen poissaolon ajaksi. Vuokrasopimuksesi ja vastuusi asunnosta sekä vuokranmaksusta säilyvät kuitenkin ennallaan. Homma toimii siten, että etsit itse väliaikaisen asukkaan ja täytät hänen kanssaan sopimuksen asunnon väliaikaisesta luovutuksesta. Sitten vaan toimitat sopimuksen asuntotoimistoomme molempien allekirjoittamana ja liitteineen, kuukautta ennen väliaikaisen luovutuksen alkamista.

Kesäaikana (toukokuu–elokuu) väliaikaiseen luovutukseen ei vaadita syytä eikä väliaikaisen asukkaan tarvitse olla opiskelija. Soluasunnoissa väliaikaisen asukkaan on oltava samaa sukupuolta asunnossa asuvan vuokralaisen kanssa.

TOASin asunnot silti ennen kaikkea ovat opiskelijoita varten. Vuokrasopimuksen ehdoissa kielletään asunnon   jälleenvuokraaminen, joten Airbnb:n kautta majoittaminen ja muu asukkaan rahallisen voiton tekeminen ei käy. Asunnon väliaikaisessa luovuttamisessa rahallisen voiton tekeminen taas ei ole sääntöjemme mukaan mahdollista.

Jos suuntaat kesäksi pois asunnostasi ja se jää tyhjilleen, laske viemäreihin reippaasti kylmää vettä ennen lähtöäsi. Paluu on mukavampi, kun sinua ei odota hajupommi!