Joulupukki sen tietää, ensi vuosi tuo nopeamman netin kaikille asukkaillemme

18.12.2020

Olemme yhdessä Telian ja joulupukin kanssa suunnitelleet pientä joululahjaa asukkaillemme. Ensi vuoden alusta alkaen nettiyhteyden nopeus nousee 200 Megaan. Nopeampi nettiyhteys on toivottu lisä etäopiskelun ja -töiden lisäännyttyä, joten toivottavasti kaikkien on jatkossa mukavampi hoitaa niitä tärkeitä kouluhommia verkossa. Eikä pidä myöskään unohtaa rentoutua koulutöiden lomassa, vaikka hyviä leffoja ja sarjoja katsoen, pelaten tai e-kirjoja lukien.

Uudistuksen jälkeen asukas voi tilata 200 Mbit/s nopeusluokan mukaisen nettiyhteyden Telialta veloituksetta. Isossa osassa TOASin asunnoista laajakaistayhteys on saatavissa asunnon datarasiasta, jolloin uudistus ei aiheuta teknistä muutosta asunnossa. Osassa TOASin kohteista on ollut käytössä VDSL2-modeemin kautta tuleva internetyhteys. Näissä kohteissa uusi 200 Megan laajakaistapalvelu tullaan tarjoamaan asunnon antennisisäverkon kautta kaapelimodeemilla, jolloin uusi nopeampi nettiyhteys vaatii modeemin ja liityntäpaikan vaihdon asunnossa.

Uudet nopeudet eivät ole vielä tilattavissa. Uudistus toteutetaan taloittain tammikuussa 2021 alkaen Telian erikseen ilmoittaman talokohtaisen aikataulun mukaisesti. Asukkaille tullaan myöhemmin toimittamaan seikkaperäiset ohjeet, milloin ja kuinka uudet palvelut ovat tilattavissa sekä käyttöönotettavissa.

Uudistuksen jälkeen TOASin asunnoissa on lisäpalveluna tilattavissa lisähintaan jopa huippunopea 1000 Megan laajakaistayhteys, jonka asukas voi halutessaan erikseen tilata käyttöönsä. Lisäksi Telia tulee uudistuksen yhteydessä tarjoamaan useita muita asukkaiden arkea ja viihtyvyyttä parantavia asiakasetuja monipuolisista laajakaista-, tv- ja matkapuhelinpalveluista.