Hoidathan sinä muuttosi ajallaan ja tyylillä?

30.10.2019

Muuttopäivä aiheuttaa paljon päänvaivaa sekä pois- että sisään muuttavalle. Homma voi olla rankkaa henkisesti ja fyysisesti ja siihen lähes aina liittyy kiire ja tiukka aikatauluttaminen. Myös asunnontarkastus ja avainten palauttaminen täytyy huomioida.

Vuokrasopimuksen irtisanomisaika on asuinhuoneenvuokralain määrittelemä yksi kalenterikuukausi. Jos siis irtisanominen toimitetaan TOASille esimerkiksi viimeistään 30. marraskuuta, sopimus päättyy 31. joulukuuta ja muuttopäivä on 1. tammikuuta. Mikäli 1.1. on viikonloppu tai arkipyhä, muuttopäivä on sitä seuraava ensimmäinen arkipäivä.

Miksi muistuttelemme tästä?

Poismuuttavalla on vähintään kuukausi aikaa valmistautua, ja tämä aikataulu on poismuuttajalla aina tiedossa. Toisinaan asunnolla on kuitenkin täysi kaaos päällä vielä uuden asukkaan kantaessa tavaroitaan asuntoon.

Muuttopäivänä uusi asukas saa noutaa avaimet asuntotoimistosta heti aamulla ja voi aloittaa oman muuttonsa asuntoon heti. On siis täysin mahdollista, että päällekkäistä muuttoa saattaa syntyä. Poismuuttajan on muuttopäivänä osoitettava puolet asunnosta uuden asukkaan käyttöön, eli huoneistossa on löydyttävä tilaa tulokkaan tavaroille. Selvää on, että muuttaminen vaatii asukkailta paitsi joustavuutta, myös suunnittelua ja paljon positiivista mieltä.

Poismuuttaja, huomioithan ainakin nämä viisi asiaa:

  • Pakkaa tavarat hyvissä ajoin
  • Järjestele muuttoapurit ja -autot etukäteen
  • Tee asunnon perusteellinen siivous ajoissa. Muuttopäivänä ainoastaan siirrät tavarat ulos. Näin toimiessa riittää nopea huoneiston viimeistelevä siistiminen muuttopäivänä. Asunto jää seuraavaa asukasta varten hyvään kuntoon – sitä arvostaisit itsekin.
  • Tyhjennä talovarastot omaisuudestasi ja palauta avain asuntotoimistoon.

Lisäohjeita löydät nettisivuiltamme https://toas.fi/asuminen/poismuutto/