Hoidathan sinä muuttosi ajallaan ja tyylillä?

27.04.2021

Muuttopäivä aiheuttaa paljon päänvaivaa sekä asunnosta lähtijälle että siihen muuttavalle. Homma voi olla rankkaa sekä henkisesti että fyysisesti, ja oman lisämausteensa tuovat kiire ja tiukka aikatauluttaminen. Muiden muistettavien asioiden ohessa on huomioitava myös asunnontarkastus ja avainten palauttaminen.

Vuokrasopimuksen irtisanomisaika on asuinhuoneenvuokralain määrittelemä yksi kalenterikuukausi. Jos siis irtisanominen toimitetaan TOASille esimerkiksi viimeistään 30. huhtikuuta, sopimus päättyy 31. toukokuuta. Silloin muuttopäivä on 1. kesäkuuta. Mikäli muuttopäivä osuu viikonlopulle tai arkipyhään, muutto tapahtuu seuraavana arkipäivänä.

Miksi muistuttelemme tästä?

Poismuuttavalla on aina vähintään kuukausi valmistautumisaikaa. Tämä aikataulu on aina poismuuttajan tiedossa. Silti asunnoissa on toisinaan täysi kaaos päällä vielä siinäkin vaiheessa, kun uusi asukas kantaa tavaroitaan sisään.

Muuttopäivänä uusi asukas saa noutaa avaimet asuntotoimistosta heti aamulla. Muuttotoimet voi aloittaa saman tien, joten toisinaan tavaroita saatetaan kantaa yhtä aikaa sisään ja ulos. Poismuuttajan on muuttopäivänä osoitettava puolet asunnosta uuden asukkaan käyttöön, eli huoneistossa on löydyttävä tilaa tulokkaan tavaroille. Selvää on, että muuttaminen vaatii asukkailta paitsi joustavuutta myös suunnittelua ja paljon positiivista mieltä.

Poismuuttaja, huomioithan ainakin nämä viisi asiaa:

  • Pakkaa tavarat hyvissä ajoin
  • Järjestele muuttoapurit ja -autot etukäteen
  • Tee asunnon perusteellinen siivous ajoissa. Varaa muuttopäivä ainoastaan tavaroiden ulos kantamiseen. Silloin nopea viimeistely muuttopäivänä riittää, ja asunto on hyvässä kunnossa uutta asukasta varten. Arvostaisit itsekin siistiä uutta kotia.
  • Tyhjennä talovarastot omaisuudestasi ja palauta avain asuntotoimistoon.

Lisäohjeita löydät nettisivuiltamme.