Eletään naapurimme huomioiden

26.11.2020

Suurin osa asukkaistamme viettää tällä hetkellä paljon aikaa kotona, kun opiskelu ja työnteko on siirtynyt pääasiassa kotosalle. Siksi onkin erityisen tärkeää, että otamme naapurit huomioon entistä paremmin omissa melua aiheuttavissa toimissamme, niin hiljaisuuden aikana kuin muuhunkin aikaan. Toki elämisen äänet kuuluvat taloyhtiöön. Naapurit huomioivalla käytöksellä varmistamme kuitenkin, että kaikki saavat nukuttua yönsä hyvin ja päiväsaikaan kaikilla on opiskelu- ja työrauha.

Vietämme aikaa kotona eri tavoin, riippuen hieman siitä, millainen elämäntyylimme on. Samalla tuotamme erilaisia elämän ääniä. Kiinteistöliiton mukaan normaaleina elämisen ääninä voidaan pitää muun muassa suihkussa käyntiä, vauvan itkua, lapsen leikkimistä, satunnaisia kolahduksia, siivousta ja pesukoneen käyttöä.

Huomioithan naapurisi myös esimerkiksi sisätiloissa urheillessasi. Kotijumppailun äänet saattavat kuulua naapuriin kovempana kuin uskotkaan, erityisesti hiljaisuuden aikaan. Sisäharrastuksissa ja -puuhissa onkin hyvä muistaa, ettei tuota liikaa naapureita häiritseviä ääniä. Kukaan ei myöskään saa tieten tahtoen häiritä toisten kotirauhaa omalla epätavallisella, kohtuuttomalla tai ajankohtaan nähden sopimattomalla metelöinnillä tai järjestyssääntöjen vastaisella toiminnalla. Vastaavasti täydellistä hiljaisuutta ei voida olettaa edes yöaikaan, sillä jotkut tekevät esimerkiksi vuorotöitä ja näin voivat aiheuttaa yölläkin ääniä.

Tsemppiä kaikille tähän erilaiseen ja erikoiseen ajanjaksoon! Koitetaan muistaa pysyä positiivisina ja ymmärtää naapureitamme 😊