Älä anna hanojen tai pöntön lotrata

29.03.2021

 

TOAS on sitoutunut kestävään kehitykseen ja siihen, että seuraavan kymmenen vuoden aikana kokonaisenergiankulutuksemme laskee kymmenen prosenttia. Vedenkulutuksen minimoiminen on yksi tärkeä asia, jonka avulla meistä jokainen voi vaikuttaa ympäristön kuormitukseen. Lisäksi vedenkulutus vaikuttaa myös suoraan asuntojemme kuluihin ja sitä myötä vuokratasoon. On siis järkevää käyttää vettä harkiten ja on myös erittäin tärkeää huolehtia, että vesihanat ja wc-istuimet eivät vuoda.

Esimerkiksi yhden hiljalleen vuotavan wc-istuimen vedenkulutus voi helposti olla kaksi litraa minuutissa. Vuositasolla tämä voi nousta tuhanteen kuutioon ja kustannukseltaan 4000 euroon per pönttö. Vettä ja rahaa voi siis huomaamatta valua suoraan viemäristä alas täysin tarpeettomasti.

Tarkkailethan siis vesikalusteitasi vuotojen varalta ja tee vuotavasta hanasta tai pöntöstä viipymättä vikailmoitus omaTOASissa. Wc-istuimen vuotoa voi joskus olla hankala huomata, joten tässä pro tip: vuodon voi havaita laittamalla vessapaperinpalan pöntön sisäpuolen takaseinämälle ja seuraamalla kastuuko se vai ei.

TOASin kohteissa seurataan kyllä vedenkulutusta säännöllisesti tuntitasolla, mutta vuotoa ei pystytä paikallistamaan asuntokohtaisesti. Näin ollen vikailmoituksen tekeminen on tärkeää, jotta vuoto saadaan korjattua mahdollisimman nopeasti.