60-vuotisjuhlamme ylisti yhteistyötä ja korosti opiskelijoiden tärkeyttä

29.05.2019

Torstaina 16.5.2019 juhlimme TOASin 60-vuotista matkaa yhdessä henkilöstön, taustayhteisöjen, sidosryhmien ja yhteistyökumppaneidemme kanssa vanhoja muistellen, mutta ennen kaikkea tulevaisuuden näkymiä tiiraillen.

Tilaisuus alkoi Tampereen Teatterissa pidetyllä seminaarilla, jonka puheenvuorot tarjosivat kuulijoille näkymiä ja ajatuksia Tampereesta vetovoimaisena opiskelijakaupunkina, niin nyt kuin tulevaisuudessakin.  Puheenvuoroja ja esityksiä pitivät TOASin kanssa tiiviisti yhteistyötä tekevät tahot. Jokainen puhuja korosti opiskelijoiden roolia osana vetovoimaista Tamperetta.  Esillä olivat myös kestävät ja ekologiset toimintatavat ja tavoitteet niin Tampereen kaupungin kuin TOASinkin osalta. Saimme kiitosta edelläkävijyydestä ja ajassa kiinni pysymisestä. Kuulimme myös TOAS-kodeissa asuvien itsensä kertomana, mitä kaikkea asukastoimikunnilla on tällä hetkellä käynnissä, ja miten kohteiden yhteisöllisyyttä pyritään kaiken aikaa parantamaan muun muassa erilaisten tempausten avulla.

Seminaarin jälkeen tilaisuus siirtyi Raatihuoneelle, jossa saimme nauttia Teekkarikuoron viihdyttävästä Tampere -aiheisesta esityksestä. Ohjelmanumeron aikana kuultiin niin Juicea kuin Eppujakin, ja tietysti Mikontalon oma laulu. Halusimme koko juhlakansan edessä muistaa Tampereen ylioppilaskuntaa pitkästä yhteistyöstä ja tärkeästä roolista säätiön toiminnan edistämisessä lahjoittamalla heille valokuvataideteoksen Vanhalta Domukselta.

Juhlapäivän tunnelma, jossa yhdistyi yhteistyö, tärkeät asiat, letkeä meininki sekä iloinen fiilis, jatkukoon arkenakin. Menneet vuosikymmenet ovat tuoneet kokemusta ja vakautta, jonka turvin jatkamme nuoruuden intomme säilyttäen tulevia vuosikymmeniä kohti.

Kuvat: Naked Eye Photography, Sami Lamminen & Mika Kiviluoma