Soile: Kevättalven must-have jutut

11.03.2019

Millä varusteilla selviää parhaiten kevättalvesta?

Sataa vettä, lunta, tuulee ja välillä paistaa aurinko ja toppatakki hikoaa. Tätä on kevättalvi Etelä-Suomessa. Ikinä ei tiedä, mihin suuntaan sää muuttuu ja miten pitäisi varustautua. Kun täällä hiekoittamattomilla teille liukastelee, ajattelin tässä blogikirjoituksessa kirjoittaa kevättalven must-have jutut itselle ja sitten voi joku lukija napata siitä itselleen pari vinkkiä. Esittelemäni asiat saattavat olla hintavia opiskelijabudjettiin, mutta ne ovat kestäviä, joten katson, että niihin sijoittaminen kannattaa enemmin kuin halppistuotteiden ostaminen. Itse olen toivonut ne kaikki joululahjaksi, että sekin on toimiva strategia!

Mutta siis tässä lista:

  1. Nahkahanskat:

Ne suojaa tuulelta, näyttää tyylikkäiltä ja lämmittää. Kaiken lisäksi hyvät nahkahanskat kestävät monta vuotta ja siinä mielessä ovat aivan loistavat. Jos vaikka menee pyörimään kaupungille, on kyseiset hanskat ihan must! Jos tulee kuuma, nahkahanskat menevät kätevästi pieneen tilaan, kuten esimerkiksi taskuun. Huomattavasti kompaktimmat kuin esimerkiksi isot villalapaset. Eli lämpö, kestävyys ja hyvä koko yhdistyvät nahkahanskoihin. Ja niistä tulee kaupan päälle aikuismainen olo.

  1. Vedenpitävät goretex-kengät.

Kun sanoo sanan goretex-kengät, ensimmäisenä tulee mieleen rumat kengät, joita vaan yli 60-vuotiaat käyttävät. Tämä ei kuitenkaan pidä paikkaansa, vaan goretex-kengissä on loistavat valikoimat myös tyylikkäitä ja laadukkaita kenkiä. Myös nämä kengät tulevat hintoihinsa, mutta ah, kyllä on ihanaa, kun voi vaan kävellä vesilätäköiden läpi, ilman että sukat kastuvat. Minulla on monta talvea ollut vuotavat talvikengät, joten ensimmäistä kertaa moneen vuoteen en hajoa loskakeleihin. Eli siis suositeltava sijoitus tämäkin. Vaatii myös hieman alkupääomaa, mutta tarjouksessa olevat goretex-kengät voi lunastaa myös itselleen parhaimmillaan 50 €. Lisäksi goretex-kengät ovat yleensä sellaiset, että niillä ei liukastu niin helposti.

  1. Langattomat Bluetooth -kuulokkeet.

Hei, osalle teistä varmaan ihan old news, mutta langattomat Bluetooth -kuulokkeet ovat varmasti yksi eniten käyttämistäni asioista ympäri vuoden. Halvimmat ja hyvät menevät hintaluokkaan 20-30 €. Itselläni ainakin langallisten kuulokkeiden kanssa kävi usein niin, että ne takertuivat johonkin ja repesivät korvistani. Ja tällä menoa hyvät kuulokkeet myös hajosivat käytössäni kohtuullisen nopeasti. Saamani langattomat kuulokkeet ovat nyt jo olleet hintansa väärti, koska ne ovat kestäneet paremmin kuin yhdetkään lankakuulokkeet. Jos olet fan of music, niin nämä osta! Erilaisia malleja on lukemattomia, omani ovat klassiset koko korvan peittävät kuulokkeet. Extrabonuksena ne käyvät myös korvien suojaajina kylmällä kelillä ja juoksulenkeillä myös lyömättömät. Lisäksi ne peittävät todella hyvin myös ulkopuolelta tulevat äänet, eli jos julkisissa toisten puhe ärsyttää, niin nämä korville vaan. Olen itse mm. myös nukkunut nämä päässä, kun on ollut meteliä.

Jouduin tarkastamaan monta kertaa, miten bluetooth kirjoitetaan oikein, mutta tässä siis meikäläisen keväinen selviytymispaketti. Mitkä ovat sinun must-have varusteesi?