Neuviksen kierros Hennansammossa

27.06.2019

Kalevassa rakennetaan parasta aikaa Toasin uusinta kohdetta Hennansampoa. Haku tähän tämän vuoden loppupuolella valmistuvaan kohteeseen aukesi jo maaliskuun lopulla. Yli sata onnekasta  opiskelijaa pääsee nauttimaan uusista asunnoista loistavalla paikalla. Kaikki tarvittava löytyy läheltä tai ainakin hyvien kulkuyhteyksien päässä. Ruokakauppakin sijaitsee naapurissa. Tällä hetkellä liikkuminen keskustassa ja sen lähellä saattaa olla hieman haastavaa rakennustyömaiden takia, mutta tulevaisuudessa esimerkiksi ratikka mahdollistaa nopean liikkumisen keskustaan ja Hervantaan.

 

Osa neuviksen edustajista pääsi tutustumaan rakenteilla olevaan taloon ja siellä jo valmiina odottavaan malliasuntoon. Täytyy sanoa, että nyt on tarjolla tyylikkäitä kämppiä. Opiskelijoita kiinnostaa nykyään paljonkin asuntojen pintamateriaalit. Hennansammossa on nykyaikaiset ja neutraalit värivalinnat pintamateriaaleissa. Kylpyhuoneen laattojen väreinä on ajattomat valkoinen ja tummanharmaa. Sinne mahtuu oma pyykinpesukone, mutta myös talon alakerrasta tulee tietysti löytymään pyykkitupa. Keittiö on tyylikäs ja astianpesukoneen saa helposti pyörillä liikkuvan kaapin kohdalle. Pieneen asuntoon on saatu yllättävän hyvin kaappitilaa. Moni tuntuu toivovan nykyään laminaattilattiaa muovimaton sijaan. Hennansammosta ei löydy laminaattia lattiasta, mutta siellä oleva nykyaikainen muovimatto ei ole enää se tylsä harmaa tai joku erikoisen värinen. Muovimatto on kuitenkin helppo pitää puhtaana ja se vaimentaa ääntä paremmin kuin kova laminaatti. Eihän tietenkään kaikkia voi miellyttää, mutta ainakin itse olisin oikein tyytyväinen asunnon materiaaleihin. Tämä olisi helppo sisustaa omannäköiseksi. Kuvia asunnosta löytyy Toasin nettisivuilta.

 

Talosta tulee löytymään tietenkin myös kerhotila. Toas hankkii tilaan joitain kalusteita, mutta asukkailla on mahdollisuus vaikuttaa hyvinkin paljon tilan ulkonäköön ja viihtyvyyteen. Toas antaa kaikille asuntokohteille joka vuosi rahaa yhteisten tilojen, tavaroiden ja tapahtumien kuluihin. Tämä edellyttää, että kohteesta löytyy aktiivinen asukastoimikunta. Asukastoimikunnan tehtävänä on miettiä miten kohteelle annettava rahasumma käytetään. Monessa kohteessa järjestetään esimerkiksi grillibileitä, saunabileitä, peli-iltojaja ja tietysti pikkujoulut. Asukastoimikunnan hankintoja voi olla myös esimerkiksi yhteiskäyttöön tulevat ompelukone, pelikonsoli tai työkalut. Toivottavasti myös Hennansammosta tulee siis löytymään asukastoimikunta, joka tekee kohteesta vielä viihtyisämmän paikan asua. Neuvis ja Toas kyllä tukee ja neuvoo kaikkia uusia ja vanhoja asukastoimikuntia.

 

Tuleva kerhohuone

Tuleva kerhohuone

Lämpimin terveisin

Janette

Asukastoimikuntien neuvottelukunnan puheenjohtaja