Asuntojemme arvioidut odotusajatKevään päivitys soluasuntojen tilanteesta: soluhuoneita hyvin tarjolla heti vapaana lähes joka alueelta.

KESKUSTAN KOHTEET

Rantalinna, Trikootalo, Forum, Markuksentori, Pellavapää, Herrainpuisto, Willa Espa, Tullinaukio, Ilmari, Espantorni, Rauhaniemi, Rauhaniemi 32, Pinja ja Lapinkaari.

 • yksiöiden odotusajat vaihtelevat puolesta vuodesta yli vuoteen. Nopeimmin liikkuvat hakemukset Tullinaukion, Pellavapään ja Herrainpuiston talojen osalta.
  Suosikkikohteita ovat Espantorni, Markuksentori, Willa Espa ja Forum, näissä odotusajat ovat pisimmät, koska joko hakijoita on paljon ja/tai asuntoja vapautuu harvoin.
 • perheasuntojen odotusajat vaihtelevat muutamasta kuukaudesta noin vuoteen. Nopeimmin liikkuvat hakemukset Pellavapään, Herrainpuiston, Trikootalon ja Forumin talojen osalta. Suosikkikohteita ovat Espantorni, Markuksentori ja Willa Espa, näissä odotusajat ovat pisimmät, koska joko hakijoita on paljon ja/tai asuntoja vapautuu harvoin.
 • soluhuoneita on yleensä heti tai muutaman viikon odotusajalla saatavilla (poikkeus heinäkuu-syyskuu). Forumissa hakemukset liikkuvat hitaasti, koska talossa on vain muutama soluasunto.
 • Pinja ja Lapinkaari asunnot valmiiksi kalustettuja.

KALEVAN KOHTEET

Hennansampo, Hippos, Jarinsampo, Kalevan Keihäs, Kalevan Nuoli, Kauppi, Kissanmaa, Ninansampo, Pekola, Pirjonsampo, Uusi Domus, Vanha Domus ja Vanha Domus A-talo.

 • yksiöiden odotusajat vaihtelevat reilusta puolesta vuodesta lähes kahteen vuoteen. Nopeimmin liikkuvat hakemukset Kissanmaan kohteen osalta. Suosikkikohteita ovat Hennansampo, Kauppi, Pirjonsampo, Ninansampo, Pekola ja Uusi Domus; näissä odotusajat ovat pisimmät, koska joko hakijoita on paljon ja/tai asuntoja vapautuu harvoin. HUOM! Vanhan Domuksen kerroskeittiöllisissä odotusaika vain muutama kuukausi.
 • perheasuntojen odotusajat vaihtelevat muutamasta kuukaudesta reiluun vuoteen. Nopeimmin liikkuvat hakemukset Kissanmaan talokohteen osalta. Suosikkikohteita ovat Hennansampo, Kauppi, Pirjonsampo, Ninansampo, Pekola ja Uusi Domus; näissä odotusajat ovat pisimmät, koska joko hakijoita on paljon ja/tai asuntoja vapautuu harvoin.
 • soluhuoneita on yleensä heti tai muutaman viikon odotusajalla saatavilla (poikkeus heinäkuu-syyskuu).

IIDESRANTA-JÄRVENSIVUN KOHTEET

Heikintorni, Kirstinranta, Liljanterassit, Pirkonranta, Raunonlinna, Ritvanranta, Timontalot, Velinterassit ja Viklanpolku

 • yksiöiden odotusajat vaihtelevat puolesta vuodesta noin vuoteen. Suosikkikohteita Heikintorni, Raunonlinna ja Velinterassit; näissä odotusajat ovat pisimmät, koska joko hakijoita on paljon ja/tai asuntoja vapautuu harvoin.
 • perheasuntojen odotusajat vaihtelevat muutamasta kuukaudesta reiluun vuoteen. Nopeimmin liikkuvat hakemukset Liljanterassien ja Velinterassien talokohteen osalta. Suosikkikohteita ovat Heikintorni ja Viklanpolku; näissä odotusajat ovat pisimmät, koska joko hakijoita on paljon ja/tai asuntoja vapautuu harvoin.
 • soluhuoneita on yleensä heti tai muutaman viikon odotusajalla saatavilla (poikkeus heinäkuu-syyskuu).

JANKA-MESSUKYLÄN KOHTEET

Ankkari, Ismonraitti, Janka, Messukylä, Pappila ja Rautapelto

 • yksiöiden odotusajat vaihtelevat puolesta vuodesta noin vuoteen. Suosikkikohteita Messukylä, Janka ja Pappila; näissä odotusajat ovat pisimmät, koska joko hakijoita on paljon ja/tai asuntoja vapautuu harvoin.
 • perheasuntojen odotusajat vaihtelevat muutamasta kuukaudesta vuoteen. Suosikkikohteita ovat Messukylä ja Pappila; näissä odotusajat ovat pisimmät, koska joko hakijoita on paljon ja/tai asuntoja vapautuu harvoin
 • soluhuoneita on yleensä heti tai muutaman viikon odotusajalla saatavilla (poikkeus heinäkuu-syyskuu).

HALLILAN KOHTEET

Leenanlinna ja Männikkö

 • yksiöiden odotusajat Leenanlinnassa noin puolisen vuotta ja Männikössä noin vuosi.
 • perheasuntojen odotusajat Leenanlinnassa muutama kuukausi ja Männikössä reilu vuosi.
 • soluhuoneita on vain Männikössä ja niitä vapautuu harvakseltaan vähäisen määrän vuoksi.

LUKONMÄEN KOHTEET

Lukonkierikka, Lukonkruuti ja Lukonlysti

 • yksiöitä vain Lukonkruutissa ja odotusaika alle puoli vuotta.
 • perheasuntojen odotusajat vaihtelevat muutamasta kuukaudesta reiluun puoleen vuoteen.
 • soluhuoneita on yleensä heti tai muutaman viikon odotusajalla saatavilla (poikkeus heinäkuu-syyskuu).

HERVANNAN KOHTEET

Erkkilä, Kanjoni, Karinkaari, Lumipuu, Mikontalo, Paawola, Pianpytinki, Saaranpytinki, Tekniikantornit, Tieteentornit, Tuulanhovi, Veijonhovi, Veikkola 1 ja Veikkola 2 sekä Wäinölä 1, Wäinölä 2 ja Wäinölä 3.

 • yksiöiden odotusajat vaihtelevat puolesta vuodesta noin puoleentoista vuoteen. Nopeimmin liikkuvat hakemukset Tuulanhovin, Mikontalon ja Tekniikantornien osalta. Suosituin kohde on Lumipuu ja muita suosikkikohteita on Pianpytinki, Saaranpytinki ja Karinkaari, näissä odotusajat ovat pisimmät, koska joko hakijoita on paljon ja/tai asuntoja vapautuu harvoin.
 • perheasuntojen odotusajat vaihtelevat muutamasta kuukaudesta reiluun vuoteen. Nopeimmin liikkuvat hakemukset Kanjonin, Veikkoloiden ja Wäinölöiden talokohteiden osalta. Suosikkikohteita ovat Lumipuu, Paawola, Pianpytinki ja Saaranpytinki; näissä odotusajat ovat pisimmät, koska joko hakijoita on paljon ja/tai asuntoja vapautuu harvoin.
 • soluhuoneita on yleensä heti tai muutaman viikon odotusajalla saatavilla (poikkeus heinäkuu-syyskuu).

KAUKAJÄRVI-ANNALAN KOHTEET

Annala, Iso-Heikkilä, Kaisanpirtit ja Sepontalo

 • yksiöitä vain Sepontalossa ja Kaisanpirteillä; odotusaika  puolesta vuodesta vuoteen.
 • perheasuntojen odotusajat vaihtelevat muutamasta kuukaudesta reiluun puoleen vuoteen.
 • soluhuoneita on Kaisanpirteillä ja Sepontalossa, yleensä niitä löytyy muutaman viikon odotusajalla (poikkeus heinäkuu-syyskuu).

HYVÄ TIETÄÄ MYÖS NÄMÄ:

Kimppa-asunnot (soluasunnot): harvoin tarjolla Keskustan ja Kalevan alueilla, näihin myös hakijoita paljon. Helpoimmin saa Hervannan ja Lukonmäen alueelta.

Perheasunnoissa, yleensä kolmioissa, on vähemmän hakijoita kuin kaksioissa. 1h-perheasunnoissa yleensä hakijoita vähemmän. 4h-asuntoja (Markuksentorilla, Pekolassa ja Ismonraitilla) on vain yksittäisiä, vapautuu harvoin.

Uudet ja remontoidut talokohteet, odotusajat yleensä pisimpiä, koska hakijoita paljon ja asuntoja vapautuu harvakseltaan.

Perheasunnoissa lapsen/lasten kanssa hakevia priorisoidaan ja siksi odotusajat on lyhyempiä. Lue lisää asukasvalintaperusteista.