TOAS ja Juvenes ovat solmineet yhteistyösopimuksen – uuteen opiskelijakortteliin avautuu Juveneksen opiskelijaravintola 

26.03.2024

Tampereen opiskelija-asuntosäätiön historian suurimman rakennuskohteen TOAS Hippoksen palvelutarjonta kasvaa ravintolalla.  TOAS ja Juvenes Oy ovat solmineet sopimuksen, jonka mukaan Hippokselle avataan opiskelijaravintola syksyn 2024 aikana.

TOASille yhteistyö Juveneksen kanssa on todella hieno asia.  TOAS haluaa tarjota opiskelijoille paitsi edullisia ja laadukkaita asuntoja, myös helpottaa opiskelijoiden arkea siten, että kattavat palvelut löytyvät läheltä opiskelijakoteja. Opiskelijaravintola näin lähellä asukkaita on vertaansa vailla oleva asia.

Uusi ravintola lisää TOAS Hippoksen asukkaiden asumisviihtyvyyttä ja arjen helppoutta, ja samalla siitä hyötyvät myös kaikki lähiympäristössä asuvat ja liikkuvat tamperelaiset. TOASin toimitusjohtaja Kirsi Koski on tyytyväinen yhteistyöhön.

– Juveneksen ravintolan tulo korttelin paraatipaikalle Uimalankadun ja Teiskontien kulmaan täydentää hienosti tavoitteitamme opiskelijoiden asumisen ja palveluiden yhdistämisestä. Tämä on todella tärkeä ja innostava yhteistyökuvio.

Myös Juvenes Oy:n toimitusjohtaja Bodil Ståhl iloitsee yhteistyöstä.

-Meillä on yhteinen historia ja päämäärä TOASin kanssa, siten vahva kumppanuus. Yhdessä luomme nyt uudenlaisen opiskelijaravintolakonseptin. Koska ruokailu on sosiaalinen tapahtuma ja tuo virkistävän tauon opiskeluun, on hienoa tarjota runsas ja monipuolinen ateria myös etäopiskelupäivän aikana. Lisäksi haluamme iltaisin toimia korttelin olohuoneena ja tarjota inspiroivia elämyksiä ja tapahtumia asiakkaillemme.

Tampereen yliopiston rehtori Keijo Hämäläinen on myös tyytyväinen.

-Tämä on käytännönläheinen esimerkki siitä, miten eri toimijoiden yhteistyöllä edistetään opiskelijoiden sujuvaa arkea, yhteisöllisyyttä ja hyvinvointia. Asumisen, opiskeluun sopivien yhteisten tilojen ja ravintolapalvelujen tuominen samaan kokonaisuuteen on hieno osoitus siitä, että Tampere todella on opiskelijaystävällinen kaupunki.

TOAS Hippos on Tampereen opiskelija-asuntosäätiön suurin rakennushanke, jonka rakentaminen alkoi kesällä 2022. Työt ovat jatkuneet aikataulujen mukaisesti ja ensimmäiset asukkaat pääsevät muuttamaan jo ennen syksyä 2024.  Vuonna 2025 koko opiskelijakorttelissa asuu jo lähes 600 opiskelijaa.

TOAS Hippos rakentuu Allianssi-yhteistyöllä. Allianssissa mukana ovat TOAS, Hartela Pirkanmaa Oy, Arkkitehtitoimisto Helamaa & Heiskanen Oy, A-Insinöörit Suunnittelu Oy, Granlund Tampere Oy ja A-Insinöörit Rakennuttaminen Oy.

Lisätietoja:

Kirsi Koski

Toimitusjohtaja, TOAS
puh. 050 330 2103
kirsi.koski@toas.fi

Bodil Ståhl

Toimitusjohtaja, Juvenes Oy
puh.  040 515 4789
bodil.stahl@juvenes.fi

Hippoksen muita, vapaita liiketiloja voi tiedustella:

Jari Kivipelto, talousjohtaja, TOAS
puh. 03 2495 305
jari.kivipelto@toas.fi

Tutustu Hippokseen