Tulevaisuuden opiskelija-asumistaTOAS Hippos on tulevaisuuden avoin, vireä ja urbaani opiskelijakortteli Tampereen Kalevassa. Se tarjoaa monipuolista asumista, palveluja ja edellytykset yhteisölliseen elämään.

Ajankohtaista

6.6

Hippoksen työmaa on käynnistynyt

Lue lisää
10.5

TOAS Hippos kätkee suuren ulkokuorensa sisälle pehmeyttä ja luontoa – arkkitehti kertoo, miten suunnittelussa on tultu tähän päivään

Lue lisää
4.5

TOAS aloittaa Hippoksen rakentamisen kesäkuussa – ensimmäiset asukkaat muuttavat tulevaisuuden opiskelijakortteliin parin vuoden päästä

Lue lisää

Työmaatiedotteet

8.8

TOAS Hippos työmaatiedote 8.8.2022

Lue lisää
7.7

TOAS Hippos työmaatiedote 7.7.2022

Lue lisää
6.6

Hippoksen työmaa on käynnistynyt

Lue lisää

 

Tarjolla koko opiskelija-asumisen kirjo

Ymmärrämme sen elämäntilanteiden kirjon, jota opiskelijuus tänä päivänä merkitsee. Huomioimme sen asumisen ratkaisuissa ja kampuksen palveluissa. Hippoksella voi piipahtaa, kasvattaa perheen ja kaikkea siltä väliltä. Hippos on koti niin yksiöasukkaille, pariskunnille, perheille, ulkomaisille tutkinto- opiskelijoille ja vaikka lyhytaikaiseen asumiseen.

Mitä kaikkea Hippokselle tulee?

Yhteistilat, viihtyisät pihat, kulkureitit, palvelut ja harrastustilat luovat kohtaamispisteitä ja alustaa yhteisöllisyydelle. Hippokselle on suunnitteilla mm. päivittäistavarakauppa, päiväkoti, ravintola, kahvila, pesula-lounge, kahvila ja avoimia työskentelytiloja.

Hipposta rakennetaan yhteispelillä

Allianssilla toteutettavan Hippoksen rakentaminen alkoi keväällä 2021 tontilla olevan Hippos-talon purkamisella. Tampereella allianssityöskentelystä on hyviä kokemuksia, kuten Rantatunneli ja raitiotien rakentaminen. Hippos ei kuitenkaan ole vain rakennushanke: opiskelijakylä luodaan yhdessä opiskelijoiden, korkeakoulujen ja palveluntarjoajien kanssa.

Hippoksen projektiallianssiin kuuluvat TOASin lisäksi Hartela Länsi-Suomi Oy, Arkkitehtitoimisto Helamaa & Heiskanen Oy, Granlund Tampere Oy, A-Insinöörit Rakennuttaminen Oy ja A-Insinöörit Suunnittelu Oy ja allianssikonsulttina toimii Vison Oy.

Näin suunnitelmat etenevät

Pinta-alaltaan 2,1 hehtaarin alueelle kaavoitettu kerrosala on yhteensä noin 35 000 kerrosneliömetriä, josta noin 29 000 neliömetriä on asuntorakentamista ja loput liiketilaa. Hippoksen kaavaehdotus hyväksyttiin Tampereen kaupunginvaltuustossa lokakuussa 2020. Rakennustyöt aloitetaan vuonna 2022.

Parasta sijaintia Tampereella

Hipposta ympäröivät liikenteen valtasuonet ja alueella on oma ratikkapysäkki. Kevyen liikenteen väylät ovat aivan vieressä ja vievät joka suuntaan. Kampuksille liikkuu helposti ja Kalevan palvelut ovat asukkaiden käytössä, samoin Kaupin liikuntamahdollisuudet, vehreät puistoalueet ja uintikeskus maauimaloineen.

Yhteisöyksiö – yhdessä omassa rauhassa

TOAS Hippokseen on rakenteilla kokonaan uusi asumismuoto, niin kutsuttu yhteisöyksiö. Yhteisöyksiöt ovat pieniä yksiöitä (n. 20 m2), jotka ovat osa neljän, kuuden tai yhdeksän asunnon ryhmää. Jokaisessa yksiössä on oma keittiö ja kylpyhuone, mutta asukkailla on mahdollisuus viettää aikaa myös asuntojen yhteisessä olohuoneessa. Hippokseen rakennetaan yhteensä 130 yhteisöyksiötä.

Ajatus uudentyyppisestä asumismuodosta syntyi, kun TOAS kysyi opiskelijoiden toiveita Hippoksen suunnitteluvaiheessa. Yhteisöyksiöt tarjoavat opiskelijoille paljon kaivattua omaa rauhaa, mutta samalla ne mahdollistavat myös nuorille tärkeää yhteisöllisyyttä. Vuokrataso tulee olemaan niissä matalampi kuin tavallisissa yksiöissä.

Luen Ylen uutinen yhteisöyksiöstä

 


Havainnekuva asuntojen yhteisestä olohuoneesta.

Hankkeen eteneminen

2022

Kevät ja kesä 2022

 • 1B- ja 1C-rappujen rakentaminen alkaa.
 • 1D- ja 1A-rappujen suunnittelu käynnissä (asuntojen lisäksi päivittäistavarakauppa ja ravintola).

2023

 • 1A- ja 1C-rappujen rakentaminen alkaa.
 • 3F- ja 3E-rappujen rakentaminen alkaa.
 • 3D-rapun rakentaminen alkaa.
 • Ensimmäiset asukkaat muuttavat 1B- ja 1C-rappuihin arviolta loppuvuodesta -23.

2024

 • Ensimmäisen parkkihallin rakentaminen alkaa.
 • 3C- ja 3B-rappujen rakentaminen alkaa.
 • 3A-rapun rakentaminen alkaa.
 • Parkkihallin rakentaminen alkaa.

2025

 • 1E-rapun rakentaminen alkaa.

Materiaalipankki

Täältä löydät kuvat, tiedotteet ja muut Hippoksen viestintäaineistot.

Materiaalit Google Drivessa

Ota yhteyttä

Opiskelija-asuminen

Kirsi Koski, toimitusjohtaja / TOAS
050 330 2103 | kirsi.koski@toas.fi

Juha Saarijärvi, toimitusjohtaja / Arkkitehtitoimisto Helamaa & Heiskanen
0400 981 756 | juha.saarijarvi@hh-ark.com

Asuntorakentaminen

Kirsi Koski, toimitusjohtaja / TOAS
03 2495 308 | kirsi.koski@toas.fi

Marleena Jurvanen, allianssin projektipäällikkö, rakennuttajapäällikkö / A-Insinöörit
050 309 8728 | marleena.jurvanen@ains.fi

Työmaaviestintä

Marleena Jurvanen, allianssin projektipäällikkö, rakennuttajapäällikkö / A-Insinöörit
050 309 8728 | marleena.jurvanen@ains.fi