Onko kodissasi kylmä?
25.09.2019
Syksyn viimat alkavat tuntua jo asunnoissakin, erityisesti kostealla säällä. Asuntojen lämpötilat määräytyvät ulkolämpötilojen mukaan ja lämmitystä säädetään ilmojen kylmetessä siten, että asunnoissa on vakiona noin suositeltu + 21 °C.
Seuraamme kiinteistöjen lämpötiloja etävalvonnan avulla. Valtaosassa kohteita on muutamissa asunnoissa sisälämpötilamittareita, jotka lähettävät tietoa valvomokeskukseen. Lämpötilojen muutoksista seuraa valvomolle hälytys, jonka perusteella tilannetta aletaan kartoittamaan.
Onko asunnossasi kylmä? Aloita tarkistamalla patterit ja mittaamalla lämpötila huoneen keskeltä, noin 120-150 cm:n korkeudelta. Patteri ei ole epäkunnossa, vaikka se ei tuntuisi kuumalta lämmityskauden aikana (syys-huhtikuu).
Jos patterille tuleva putki on lämmin, mutta patteri on kylmä:
Venttiili on kiinni tai se on tukossa. Pyöräytä termostaattia muutaman kerran edestakaisin ja jätä se täysille. Tarkasta muutaman tunnin päästä uudelleen. Mikäli patteri pysyy kylmänä, tee vikailmoitus.
Jos patteri pulputtaa:
Patterissa on ilmaa, tee vikailmoitus.
Jos patteri on kylmä:
Tarkasta onko termostaatin edessä verho tai puhaltaako esim. tietokone lämpimän poistoilman suoraan termostaattiin. Muista, että asunnossa voi olla suosituksen mukainen lämpötila, vaikka patteri ei tuntuisi kuumalta.
Muut lämmitykseen liittyvät vikatilanteet:
Täytä vikailmoitus omaTOASin kautta tai soittamalla huoltoyhtiön päivystysnumeroon.
Autoilija, tarkista lämmitystolppasi kello!
Pian autojakin tarvitsee alkaa lämmittää. Tarkista lämmitystolpan kellon toimivuus, ettei pakkasten alkaessa tule ikäviä yllätyksiä. Jos kellolaite ei toimi, tee vikailmoitus omaTOASissa.