Muutatko pois TOAS-kodistasi?

29.05.2019

Toukokuu on TOASilla poismuuton ruuhkaisin kuukausi. Kiinteistöosaston ja vuokranmaksuasioiden henkilökunta työskentelee täydellä teholla, jotta saamme jokaisen poismuuttavan asukkaan vakuuden palautettua ajoissa. Parhaiten vaikutat omalta osaltasi asiaan huolehtimalla, että teet asuntosi muuttosiivouksen. Lue tarkemmat ohjeet nettisivuiltamme: Muuttosiivous. Varmista myös, että tilitietosi ovat kunnossa vakuuden palautusta varten. Tsemppiä muuttoon!

 Muuttopäivä eli päivä, jolloin muutetaan

Muuttopäivä aiheuttaa paljon päänvaivaa sekä pois- että sisään muuttavalle. Homma on melko rankkaa henkisesti ja fyysisesti ja siihen lähes aina liittyy kiire ja aikataulujen sumpliminen. Myös asunnontarkastus ja avainten palauttaminen täytyy huomioida, jotta kaikki menisi putkeen.

Vuokrasopimuksen irtisanomisaika on asuinhuoneenvuokralain määrittelemä yksi kalenterikuukausi. Jos siis irtisanominen toimitetaan TOASille esimerkiksi viimeistään 31. toukokuuta, sopimus päättyy 30. kesäkuuta ja muuttopäivä on 1. heinäkuuta. Mikäli 1.7. on viikonloppu tai arkipyhä, muuttopäivä on sitä seuraava ensimmäinen arkipäivä. Näin ollen pois muuttavalla henkilöllä on vähintään yksi kuukausi aikaa valmistautua poismuuttoon. Muuttopäivänä myös uusi asukas saa avaimensa heti aamulla TOASin toimiston auettua. Sujuvien muuttojen varmistamiseksi on ensiarvoisen tärkeää, että poismuuttaja huolehtii muuttosiivouksestaan etukäteen ja aloittaa tavaroiden siirtämisen heti muuttopäivän aamuna. Koska irtisanomisaika on yksi kalenterikuukausi, ei muuttopäivänkään pitäisi yllättää ketään.

Muuttopäivä on sama sekä pois- että sisäänmuuttavalle. On siis täysin mahdollista, että päällekkäistä muuttoa saattaa syntyä. Poismuuttavan asukkaan on muuttopäivänä osoitettava puolet asunnosta uuden asukkaan käyttöön, eli huoneistossa on löydyttävä tilaa uuden asukkaan tavaroille. Selvää on, että muuttaminen vaatii asukkailta paitsi joustavuutta, myös suunnittelua ja paljon positiivista mieltä, jotta muuttopäivästä selviytyy mahdollisimman vaivattomasti.

Jäätkö asumaan soluasuntoon, vaikka kämppis muuttaa pois?

Mahtavaa, että jäät asumaan soluasuntoosi! Nyt sinulla on mahdollisuus saada oma kaveri kämppikseksi. Muista kuitenkin olla nopea, eli toimithan kesäkuun puoliväliin mennessä. Tässä ohje ”Kaverille koti”- palvelusta:

Solussa asuva asukas voi ”tarjota” kaverille kodin, eli mikäli samassa soluasunnossa on vapaa tai vapautuva huone, voi asunnossa asuva vinkata siitä kaverille (poislukien elo-syyskuu). Kaverin pitää jättää hakemus soluasuntoon ja olla erikseen yhteydessä asuntotoimistoon ja kertoa, mihin asuntoon haluaa muuttaa. Tämä on mahdollista vain silloin, kun kaveri tekee tämän ennen kuin me olemme ehtineet tarjota asuntoa jollekin muulle.

 Ja muistathan huolehtia asunnon siisteydestä yhteistiloja myöden, vaikka asuntoon ei heti kämppistä tulisikaan. Viimeistään loppukesästä soluasunnot täyttyvät ja on tärkeää, että uudet asukkaat voivat muuttaa siistiin asuntoon.