Lukitse pyöräsi oikein uusiin pyörätelineisiin

26.04.2019

Useisiin kohteisiimme on kevään aikana tulossa uudet pyörätelineet, joiden avulla parannamme pyörän runkolukitusmahdollisuuksia. Jotta saamme uusista telineistä kaiken hyödyn irti, tulee polkupyörä lukita telineisiin oikealla tavalla.

Kaikkein tehokkain tapa on lukita pyörän runko ja takapyörä U-lukolla kiinni pyörätelineeseen ja kytkeä lisäksi etupyörä vaijerilukolla runkoon ja telineeseen. Sinun on hyvä lisäksi varmistaa omasta vakuutusyhtiöstäsi, kotivakuutuksesi korvaa mahdolliset polkupyörävarkaudet, sillä täysin murtovarmaa lukkoa ei ole olemassa. Lukitsemattoman polkupyörän varkautta vakuutus ei korvaa. Muista siis laittaa fillarisi edes jollakin tavalla lukkoon.

Tässä vinkkejä pyöräileville asukkaillemme:

  1.  Jätä pyörä aina lukittuun pyörävarastoon ja lukitse se, mielellään rungosta telineeseen!
  2.  Käytä sekä U- että vaijerilukkoa.
  3. Jos jätät pyörän kadulle tai piha-alueelle, jätä se näkyvälle paikalle ja lukitse se mahdollisimman ylhäältä rungosta. Varkaiden kaikenlainen epämääräinen kyykistely pimeissä puskissa ja nurkissa jää monelta ohikulkijalta huomaamatta. Se taas auttaa varkauden onnistumista.
  4.  Huolehdi, että kotivakuutuksesi on riittävän kattava.

Vilkaise vielä tästä vinkit oikeaoppiseen pyörän lukitsemiseen, jotta teet mahdollisten pitkäkyntisten hommat mahdollisimman hankalaksi:
U-lukko on pyörävarkaan painajainen – näillä vinkeillä pyörääsi ei helpolla varasteta.
Oulun polkupyöräilijät ry:n VIDEO: Lukitse pyöräsi oikein.