Vuonna 2018 keskityimme palveluiden kehittämiseen

Opiskelijat haluavat yksilöllisiä ja omaan tarpeeseen räätälöityjä palveluja, jotka aidosti helpottavat elämää. Vuoden 2018 aikana lisäsimme vuorovaikutusta ja avoimuutta sekä kehitimme asukkaillemme uusia, helposti käyttöön otettavia ratkaisuja. Teimme useita suunnitelmallisia kokeiluja, joista suuri osa tulee vuoden 2019 aikana vakiintumaan osaksi toimintaamme. Tällaisia kokeiluja olivat muun muassa vakuudettomat vuokrakohteet ja opiskelijoiden käyttöön suunnatut sähköautot.

Vakuudettomien opiskelijakotien vuokrausta testasimme kaikkiaan kymmenessä kohteessamme. Kokeilulla halusimme madaltaa kynnystä TOASin asuntojen vuokraamiseen. Kokeilu onnistui yli odotusten ja sitä jatketaan vuonna 2019.

Sähköautot lanseerasimme käyttöön syksyllä 2018 yhteistyössä Osuuspankin kanssa.  Sähköautoja on kaikkiaan kolme kappaletta ja käyttäjiä rekisteröityi syksyn aikana yhteensä noin 500. Sähköautojen käyttö ylitti kaikki odotuksemme, autot ovat varattuna noin 7,2 tuntia vuorokaudessa, joka on huomattavasti suurempi luku kuin keskimääräinen yhteiskäytössä olevan auton käyttö.

Muutamissa kohteissamme Hervannassa ja Lukonmäessä testasimme myös uudenlaisen pyörien jakamispalvelun, Easybiken, käyttöä. Palvelu toimii älypuhelimella pyörien lainausjärjestelmänä, joten asukkaidemme ei tarvitse omistaa omaa pyörää, vaan pyörän voi lainata käyttöönsä silloin, kun sitä tarvitsee.

”Sähköautomme ovat käytössä noin 7,2 tuntia vuorokaudessa, joka on huomattavasti suurempi luku kuin keskimääräinen yhteiskäyttöauton käyttö yleensä.”

Alkukesästä 2018 otimme verkkosivuillamme käyttöömme Chat-palvelun. Nyt käymme keskimäärin noin 500 chat-keskustelua kuukaudessa.  Palvelua onkin päätetty jatkaa vuonna 2019, jolloin testaamme myös chatbotin käyttöä.

Käymme keskimäärin 500 chat-keskustelua kuukaudessa. Palvelun käyttöä on päätetty jatkaa vuonna 2019, jolloin testaamme chatbotin käyttöä.

Palveluiden digitalisointi toi asukkaat lähemmäksi TOASia

Otimme käyttöömme vuoden aikana OmaTOAS-asiointikanavan ja tietopankin. Tämän uuden sähköisen palvelun kautta asukkaidemme on mahdollista hoitaa kaikki tärkeimmät asumiseen liittyvät asiat itselleen parhaiten sopivana ajankohtana. Tällä hetkellä sähköiseen palveluun on kirjautunut noin 8000 asukastamme eli 80 % kaikista asiakkaistamme. Panostamme myös henkilökohtaiseen palveluun Iidesrannan asuntotoimistossamme.

Asukkaillamme on mahdollisuus ilmaiseen kuntosalin käyttöön: nyt lähes jokaisella alueella on kuntosali, joka on kaikkien alueen TOAS-asujien käytössä. Asukkaiden palautteiden pohjalta kasvatimme myös muun muassa pesula- ja saunavuorojen määriä. Lisäksi kartoitimme polkupyörien säilytystiloja. Vuoden 2019 aikana tulemme lisäämään säilytystiloja ja parantamaan lukitusmahdollisuuksia.

Asumisen ja oheistilojen käyttämisen pitää olla asukkaillemme vaivatonta. Vika- tai ongelmatilanteissa asiat ratkaistaan nopeasti ja hyvällä palveluasenteella. Vuoden 2018 aikana hoidimme yhteensä noin 23 000 huoltopyyntöä ja työtilausta. Asiakaskäyntejä toimistollemme Iidesrannassa kertyi kaikkiaan noin 12 000 kappaletta. Siirryimme vuoden aikana sähköiseen, jatkuvan asiakastyytyväisyyskyselyn malliin. Näin pystymme reagoimaan asiakkaidemme palautteisiin nopeammin. Saatuja palautteita käymme läpi yhdessä palveluntuottajien kanssa kausipalavereissa systemaattisesti. Uudesta mallista saatu palaute on ollut hyvää ja olemme kyenneet havaitsemaan ja reagoimaan puutteisiin palveluissamme entistä nopeammin.