Laitetaan tavarat kiertoon!Älä jätä ylimääräisiä tai rikkinäisiä tavaroitasi käytäville tai roskakatoksiin, vaan hävitä tai kierrätä ne oikeaoppisesti.

Tänäkin vuonna palkitaan kierrätyksessä ryhdistäytyneet

Vuonna 2022 jatkamme käytäville ja roskakatoksiin jätettävän hylkytavaran vähentämistä. Tiesitkö, että kohteidemme porraskäytäviin ja roskakatoksiin jätetyt huonekalut ja muu hylkytavara aiheuttavat TOASille vuosittain noin 80 000 euron kulut? Tänäkin vuonna TOAS tulee palkitsemaan ne kohteet, joissa hylätyistä huonekaluista ja tavaroista johtuvat kalliit jätekuljetukset vähenevät eniten. Palkitsemme myös ne kohteet, jotka pystyvät pitämään ylimääräiset jätekuljetukset nollassa.

Ylimääräisestä tavarasta voi hankkiutua eroon oikeaoppisesti monella tapaa. Hyviä ja opiskelijaystävällisiä tapoja ovat erilaiset Facebookin ryhmät, joissa voi joko myydä tai antaa itselle tarpeettomat käyttökelpoiset tavarat eteenpäin. Myös esimerkiksi Pirkanmaan Kierrätys ottaa mielellään vastaan hyväkuntoista tavaraa myyntiin kierrätyskeskuksiinsa. Heiltä voi tilata jopa maksuttoman noudon hyväkuntoiselle myyntitavaralle. Heidän kauttaan on myös mahdollista tilata nouto käyttökelvottomalle kaatopaikkatavaralle maksua vastaan. Lisäksi Helpponouto -palvelu tai Repsikka-noutopalvelu tekevät kaatopaikkatavaran hävittämisen helpoksi, mikäli itsellä ei ole mahdollisuutta viedä tavaroitaan kaatopaikalle. Palvelun voi tilata noutamaan tarpeettomat tavarat kotiovelta maksua vastaan. Pirkanmaan jäteasemat ja jätekeskukset ottavat tiettyä tavaraa vastaan ilmaiseksi ja osan taas maksua vastaan.

Lisäksi asukastoimikunnat tilaavat usein keväisin jätelavoja kohteille, jonne asukkaat saavat viedä tarpeettomia tavaroitaan. Varmasti löydät itsellesi parhaan mahdollisen tavan kierrättää tarpeettomat tavarasi jostakin edellämainituista!

Eniten säästöä tehneiden kohteiden palkkiot annetaan kohteen asukastoimikunnan käyttöön.

    • Eniten säästöä tehneen kohteen palkkio on 500 euroa
    • Toiseksi eniten säästöä: palkkio 400 euroa
    • Kolmanneksi eniten säästöä: palkkio 300 euroa
    • Talokohde, jossa kustannukset ovat olleet 0 euroa vuonna 2021 ja pysyvät nollassa 2022, palkkio on 200 euroa.