TOASilla huikea kokeilu: vuokraa asunto ilman vakuutta!

29.3.2018

TOAS aloittaa vakuudettomien asuntojen vuokraamisen kokeilun huhtikuun alusta alkaen. Kokeilussa mukana olevat kohteet 170 Pellavapää, 250 Janka, 260 Ankkari, 290 Ismonraitti, 411 Wäinölä 3, 430 Erkkilä, 600 Männikkö, 710 Annala, 720 Iso-Heikkilä ja 730 Kaisanpirtit. Näihin kohteisiin asumaan hakeva saa vuokrata asunnon ilman erillistä vakuusmaksua.

Vastuu asunnon hyvästä hoidosta ja vuokranmaksusta säilyy ennallaan. Jos pois muuttaessaan asukas on jättänyt loppusiivouksen tekemättä, asunto vaatii korjausta, avaimet ovat hukkuneet tai vuokria ei ole maksettu, laskutetaan nämä asukkaalta erikseen. Jos taas asukas on huolehtinut asunnon kunnossapidosta, loppusiivouksesta ja vuokrista, hänen velvoitteensa päättyvät TOASia kohtaan samalla, kun hän luovuttaa huoneiston hallinnan takaisin TOASille.

Vakuudettomuuskokeilu koskee vain edellä mainittuja kohteita ja näihin tehtyjä uusia sopimuksia 1.4.2018 alkaen, eikä se vaikuta nykyisiin voimassa oleviin vuokrasopimuksiin. Kokeilulla pyritään helpottamaan opiskelijan arkea, madaltamaan asunnon vuokraamiseen liittyviä alkukustannuksia ja keventämään TOASin opiskelija-asunnon vuokrausprosessia.