Tieto kulkee, kun haet Kelan tukia

22.6.2017

Mitä tarkoittaa ja miten toimii sähköinen tietojenvälitys TOASin ja Kelan välillä? TOASin ja Kelan välisessä sähköisessä tietojenvälityksessä Kelalla on mahdollisuus saada TOASilta vuokrasopimustiedot sähköisesti.

TOAS ottaa loppukesällä sähköiseen asukashallintajärjestelmäänsä käyttöön lisäosan, jotta asukkaidemme sähköinen asiointi olisi mahdollisimman vaivatonta. Kun lisäpalvelu on käytössä, asukkaidemme ei enää tarvitse toimittaa itse vuokrasopimustietoja Kelaan, vaan Kela noutaa nämä tiedot suoraan TOASin sähköisestä asukashallintajärjestelmästä.

Välittyviä tietoja ovat vain asukkaan vuokrasopimusta koskevat tiedot (osoite, sopimuksen alkamis- ja päättymispäivä, vuokran määrä, sopimusosapuolet). Tämä lisäpalvelumme helpottaa asiakkaidemme tukien hakuprosessia. Muista kuitenkin, että sinun tulee itse hakea tarvitsemiasi tukia Kelasta.

Palvelu tulee käyttöön loppukesän aikana, joten toistaiseksi asukkaiden on vielä toimitettava Kelaan kopio vuokrasopimuksestaan. Tiedotamme erikseen, kun palvelu on käytössä.