Neuviksen uuden pj:n tervehdys

29.1.2018

Vuosi on vaihtunut ja niin on vaihtunut TOASin asukastoimikuntien neuvottelukunnan eli neuviksen puheenjohtajakin. Kiitokset vielä edelliselle puheenjohtajallemme Atte Nikkilälle esimerkillisen hienosti hoidetusta työstä.

Oma tarinani asukastoiminnan parissa on alkanut vuonna 2015, jolloin liityin Wäinölän asukastoimikuntaan. 2017 olin kohteemme edustajana neuvottelukunnassa ensimmäistä kertaa ja nyt pääsin hyppäämään puheenjohtajan paikalle.

Olen alusta asti pyrkinyt pikkuhiljaa parantamaan yhdessä muun asukastoimikuntamme kanssa oman kohteemme asukastoimintaa tapahtumilla ja erilaisilla hankinnoilla ja viime vuonna aherruksemme palkittiin ja saimme vuoden asukastoimikunta -palkinnon. Monessa muussakin kohteessa on aikaansaava joukko aktiivisia asukkaita. Neuvottelukunnan puheenjohtajana tarkoitukseni on jatkaa samalla linjalla parantaa yhdessä TOASin ja muiden neuvottelukuntalaisten kanssa kaikkien kohteiden asukkaiden viihtyvyyttä ja aktivoida asukkaita osallistumaan kampanjoihin sekä tapahtumiin.

Kannustan kaikkia asukkaita tulemaan mukaan asuinkohteensa tapahtumiin, jos sellaisia järjestetään. Siellä tapaat naapureitasi ja pääset yleensä nauttimaan ruoasta ja juomista. Kaikilla asukkailla on lisäksi mahdollisuus tuoda mielipiteitään ja toiveitaan esille asukastoimikunnan järjestämissä kokouksissa. Asuinkohteet saavat TOASilta vuosittain käyttöönsä rahaa, jolla voidaan järjestää tapahtumia ja tehdä asukkaita hyödyttäviä hankintoja. Ikävä kyllä kaikissa kohteissa ei ole aktiivista asukastoimikuntaa, joka vastaisi hankinnoista ja järjestelyistä. Asukastoimikunnat ovat myös avainasemassa tiedotuksessa TOASin ja asukkaiden välillä. Haluan rohkaista asukkaita perustamaan asukastoimikuntia tai liittymään niihin jäseneksi. Jokaisesta kohteesta saa osallistua kohteen koosta riippuen yksi tai kaksi edustajaa neuvottelukunnan kokouksiin ja kokouksiin osallistuminen auttaa oman asukastoimikunnan tehtävien hoitamisessa.

Tänä vuonna olisi tarkoitus jatkaa jo useampana vuonna toteutettua energiansäästökampanjaa. Viime vuonna tavoitteena oli säästää vettä ja jokaista säästettyä vesikuutiota kohden lahjoitettiin yksi euro vesiprojektiin Nepaliin. Potti oli lopulta yhteensä 3263 euroa. Kiitokset kaikille vettä säästäneille asukkaille. Uudesta kampanjasta ja sen vaiheista tullaan tiedottamaan mahdollisimman pian. Muista, että ilmankin kampanjaa saa säästää vettä (+muuta energiaa).

Terveisin,

Janette Nieminen
Asukastoimikuntien neuvottelukunnan puheenjohtaja