Asukastoiminta-aktivaattori käynnissä

26.2.2018

Vuonna 2016 pilotoitu asukastoiminta-aktivaattori-ohjelma on käynnissä edelleen. Aktivaattoriapurahaa myönnettiin vuodelle 2018 Wäinölöille biljardipöytien ehostukseen, Trikootalolle pingispöydän hankintaan, Tekniikan- ja Tieteentorneille uusia videopelejä varten ja Timontalojen kerhohuoneen päivitykseen.

Asukastoiminta-aktivaattori on TOASin myöntämä apuraha, jota voi hakea asumista tai yhteishenkeä parantavan hankkeen toteuttamiseksi. Apurahaa jaetaan vuosittain 1500 euroa yleisenä hankeapurahana ja kannustuspalkintona. Kannustuspalkinto voidaan myöntää myös yleisesti laadukkaasta asukastoiminnasta. Asukastoimintaa edistävän projektin tai tapahtuman voi ideoida kuka tahansa asukas. Apurahaa voi hakea hankkeen kaikkiin kuluihin tai vain osaan. Asukastoimikuntien neuvottelukunta käsittelee hakemuksia kahdesti vuodessa. Hakemus kevään hakuun tulee toimittaa maaliskuun loppuun ja talven hakuun lokakuun loppuun mennessä. Hakemus voi olla tekstidokumentti tai vaikkapa video. Hakemuksesta tulee käydä selville hakijoiden tiedot, idea ja kustannusarvio. Jos apurahan saa, toteutuksesta tulee toimittaa lyhyt raportti. Apurahan hakemisesta saa lisätietoja omalta asukastoimikunnalta.

Haluamme kannustaa asukkaitamme aktivoitumaan asukastoiminnan saralla. Toisissa kohteissa asukastoiminta on vilkasta, mutta toisissa ei ole syystä tai toisesta muodostunut asukastoimikuntaa. Toiveenamme on, että jokaisessa kohteessa olisi toimiva asukastoimikunta ja toivommekin kaikkia sellaisia asukkaita, joita asia kiinnostaa ja joiden kohteessa asukastoimikuntaa ei vielä ole, ottamaan meihin yhteyttä ja pistämään pystyyn asukastoimikunnan. Jos talossasi on jo toimiva asukastoimikunta, kannattaa rohkaistua ja mennä mukaan tapahtumiin ja kokouksiin. Saat paitsi paljon tietoa päivän polttavista asioista, mahdollisuuden kohdata hissi-ihastuksesi vähän rennommissa merkeissä.