Asukastoimikuntien vedensäästökampanja

29.3.2018

Asukkaiden vedensäästökampanja käynnistyy taas 1.4.2018. Viime vuonna tavoitteena oli säästää vettä ja jokaista säästettyä vesikuutiota kohden lahjoitettiin yksi euro vesiprojektiin Nepaliin. Potti oli lopulta yhteensä 3263 euroa.

SPR kuvailee hanketta seuraavasti: Nepalin yhteisökehitysohjelma (Community Resilience Programme) on osa SPR:n UM-rahoitteista monivuotista kehitysyhteistyöohjelmaa. Hankkeella tuetaan maaseudun syrjäseudun väestön elinolosuhteiden kehittämistä. Keskeisinä elementteinä ovat puhtaan veden takaaminen ja kylien yleisen terveys- ja hygieniatason nostaminen. Tämä toteutetaan lisäämällä tietoutta ja rakentamalla kaivoja sekä käymälöitä. Katso ohjelmasta tehty video: https://vimeo.com/130300193.

1.4.2018 alkava energiansäästökampanja keskittyy jälleen vedensäästöön. Veden kulutusta verrataan kohteittain edellisvuoden kulutuksiin. Kampanjan ulkopuolelle jäävät uudis- ja remonttikohteet, kohteet, joihin on asennettu vedensäästösuuttimet vuosien 2017-2018 aikana tai joiden kulutuslukemissa on puutteita sekä kokonaan kansainvälisille asukkaille suunnatut kohteet. Vedensäästökampanja kestää 31.12.2018 asti. Lisätietoja kamppiksesta saat oman kohteesi asukastoimikunnalta!