Soile: Mitä tehdä kesällä?

28.06.2017

Syistä, joita en lähde erittelemään, päätin irtisanoutua kesätyöpaikastani. Alkuvuosi oli ollut henkisesti melkoisen rankkaa puurtamista, joten tein tietoisen päätöksen, että nyt pidetään pitkästä aikaa kesäloma. Taloudellinen pärjääminen onnistuu, mutta mitäs sitä sitten kesälomalla tekisi. Itselläni on todella hankala olla toimettomana, joten teen tähän pienen Stubbin kolmen kohdan listan, mitä ajattelin tehdä tulevana kesänä.

 Talkoilemaan festareille

Plussat: tulee halvaksi, koska pääsee työtä vastaan nauttimaan festarimeiningeistä. Ilmeisesti saa myös paidan ja ruokaa. Tämän lisäksi pääsee reissaamaan ympäri Suomea ja oletettavasti pääsee tutustumaan uusiin ihmisiinkin, voiko mikään olla siistimpää! Mikä oli mielestäni parasta, oli se, että olin itse näiden talkoopaikkojen kanssa todella myöhässä ja onnistuin silti pääsemään vaikka mihin. That was supercool!

 Yökävelyt

Heti kun pääsee lomailemaan, niin sisäinen kello muuttaa sinut yöeläimeksi. Mutta mitä mahdollisuuksia tähän sisältyykin. Viimeisenä neljänä yönä ollaan käyty aina yöllä kävelyllä. Ihmisiä ei ole missään, keli on valoinen ja lämmin. Tämän lisäksi on tullut todistettua mitä erikoisempia auringonlaskuja. Voin suositella lämpimästi. Vaikka ollaankin kaupungissa, voi se Suomen suviyössä olla aivan yhtä maaginen kuin mökkimaisema.

Maalaaminen

Lomalla pitää tehdä sitä, mistä oikeasti nauttii. Itselleni se on maalaaminen. Nyt on vihdoin aikaa ja intoa keskittyä värittämään kangasta. Usein kun on kiire, maalaaminen helpottaisi, mutta siinä tilanteessa se tuntuu niin pakko pullalta, että ihan turha edes yrittää. Onneksi tuli muutettua ja karsittua vanhoista tauluista, joten seinillä on taas tilaa uusille ideoille.
Siinä muutamia itselle mukavia tapoja viettää lomaa. Jotkut ilmeisesti aloittavat kylppäriremontit ja toisen katsovat Netflixiä päivät pitkät, mutta hyviä vaihtoehtoja nekin. Hyvää kesää kaikille! Rentoudutaan hetkeksi kaikki yhdessä!