Meeri: Brunssi eli avain onnelliseen arkeen

30.09.2016

Tehdään nyt heti alkuun yksi asia selväksi: rakastan aamiaisia. Syöminen ylipäätään on ehdottomia lempipuuhiani, ja päivän ensimmäisessä ateriassa on erityisesti sitä jotain. Joskus on kausia, jolloin nukkumaan mennessä tunnen suurta onnellisuutta ihan vain siitä, että saan aamulla herätä syömään.

p5200256

Aamiaista parempaa elämässä on oikeastaan vain brunssi. Siinä on kertakaikkisen täydellinen konsepti: kärsitään hetki nälässä, koska hyvää kannattaa aina odottaa, ja syödään sitten häpeilemättä lounasaikaan saakka ja tarvittaessa vielä sen ylikin. Luksusta on käydä ulkona syömässä, mutta lempparini on brunsseilu kotona. Sitä tulee harrastettua suhteellisen tiuhaan, ja synttäreitäkin juhlistan mieluiten aamiaisella lempi-ihmisteni kanssa.

Kotibrunssissa viehättää sen helppous. Kavereita on ihana kutsua kylään syömään, mutta illalliskokkauksissa on mukamas oma vaivansa. Brunssi voi sen sijaan olla kaikkea Lidlin paistopisteen croissanteista hifistelynoutopöytään aina oman viitseliäisyyden, rahatilanteen ja nälkätilanteen mukaan. Ja tosiaan panostaminenkin onnistuu, jos siltä tuntuu: kokemusta löytyy muun muassa puolentoista päivän raadannasta köökin puolella ennen h-hetkeä.

pc210013

Ruoka ei ole kuitenkaan koko totuus. Brunssi on loistava tilaisuus kaivaa tarjoiluastiat kaapista pölyttymästä, taitella servettejä ja laittaa pöytä kerrankin koreaksi. Svengaava gipsy jazz tai pehmeämpi ranskalainen bistrorenkutus sopii letkeään aamupäivään kuin nenä päähän. Kaiken A ja O on tietenkin hyvä seura, jonka kanssa venyttää aamiaishetkeä hamaan ikuisuuteen ja terästää ruokatarjontaa enemmän tai vähemmän laadukkailla jutuilla.

Ja voilà, täydellinen resepti arjen luksukseen on valmis! Stressitasot laskevat väkisinkin kiireettömän aamupäivän aikana, silmä lepää kauniissa kattauksessa ja ruoasta nauttii eksponentiaalisesti enemmän hyvän fiiliksen ilmapiirissä. Elämys on ehdottomasti väistämättä seuraavan ähkyn arvoinen.

p2270068