Uuden opiskelijan info

4.04.2022

Uuden opiskelijan kannattaa huomioida seuraavat asiat, jotta asunnon hakeminen ja saanti sujuvat mahdollisimman helposti ja mutkattomasti.

Hakemus kannattaa jättää heti, kun opiskelupaikka Tampereella on varmistunut. Elo-syyskuussa vapautuviin soluhuoneisiin ja perheasuntoihin etusijalla ovat uudet, aloittavat opiskelijat. Priorisoimme Tampereen ulkopuolelta tulevia uusia opiskelijoita solu- ja perheasunnoissa, eli kauimpaa tulevat ovat etusijalla näihin asuntoihin. Tsekkaa alta muistilista asunnonhakuun:

  • Yksiön jonotusaika alkaa puolesta vuodesta eteenpäin, joten uusi opiskelija ei ehdi saada yksiötä heti. Kannattaa siis hakea myös solua! Tutustu myös hakuohjeisiimme ja asuntotyyppeihin.
  • Keväällä ja alkukesällä soluja on hyvin vapaana, joten huoneita löytyy myös suosituilta alueilta (Kaleva, keskusta, Iidesranta). Jos opiskelupaikka on tiedossa jo keväällä, kannattaa ottaa mieluisa tarjous heti vastaan, sillä suosituimmilta alueilta ei löydy enää soluja elo-syyskuussa.
  • Korkeakoulujen yhteishaun tulokset julkaistaan kesä-heinäkuussa. Asunnonhakijoiden määrä kasvaa nopeasti tulosten julkaisun yhteydessä, joten nopeus on valttia.
  • Hakemusta saa muokata hakuaikana. Jos on ensin hakenut vain suppeasti eikä tarjousta kuulu, kannattaa laajentaa hakemusta. Mitä laajempi hakemus, sen paremmat mahdollisuudet saada asunto.
  • Ota tarjous vastaan, kun saat sen! Hakemuksella saa vain yhden tarjouksen. Ensin voi ottaa esimerkiksi sijainniltaan kauempana keskustasta olevan asunnon ja jättää uuden hakemuksen mieluisampaan kohteeseen, johon pääsee sitten myöhemmin vaihtamaan.
  • Jos haluaa kaverin kanssa samaan asuntoon, kimppasoluja löytyy parhaiten alkukesällä Hervannasta, Hallilasta ja Lukonmäestä (keskustasta ja Kalevasta vain harvoin). Kimppasolua hakiessa molempien hakijoiden tulee olla opiskelijoita. Kaverin kanssa voi hakea myös perheasuntoa.
  • Perheasuntoa voi hakea yksinkin, ja niihin on lyhemmät jonot kuin yksiöihin.
  • Kannattaa seurata myös nopeasti saatavia asuntoja!

 

Huom! Täysi-ikäisen hakijan asioita ei voi hoitaa tai tiedustella ilman valtakirjaa.