Toriaula, lounge, päiväkoti ja yhteistyötiloja – TOAS rakentaa Kalevan Hippokselle uudenlaista opiskelija-asumista

17.06.2020

Tampereen opiskelija-asuntosäätiö TOASin suunnitelmat Kalevan Hippoksen alueen käytöstä tarkentuvat. Allianssimallilla rakennettavalle Hippokselle kaavaillaan perinteisen opiskelija-asumisen lisäksi yhteiskäyttö- ja työtiloja sekä lukuisia palveluja.

Avoin tori eli “plaza” palveluiden solmukohdassa on kohtaamispaikka ja tapahtumakeskus erilaiselle pop up -toiminnalle.

TOAS osti valtion virastotalona tunnetun Hippostalon ja tontin vuonna 2014. Purkutyön ja uuden kampuksen rakentamisen arvioidaan käynnistyvän ensi vuonna. Rakentaminen toteutetaan allianssimallilla, josta on Tampereella hyviä kokemuksia muun muassa Rantatunnelin ja raitiotien rakentamisen yhteydessä.

Hippoksen projektiallianssiin kuuluvat TOASin lisäksi Hartela Länsi-Suomi Oy, Arkkitehtitoimisto Helamaa & Heiskanen Oy, Granlund Tampere Oy, A-Insinöörit Rakennuttaminen Oy ja A-Insinöörit Suunnittelu Oy ja allianssikonsulttina toimii Vison Oy.

Pinta-alaltaan 2,1 hehtaarin alueelle kaavoitettu kerrosala on yhteensä noin 35 000 kerrosneliömetriä, josta noin 29 000 neliömetriä on asuntorakentamista ja loput liiketilaa.

Yhteiskäyttöiset coworking-tilat luovat puitteet opiskelulle ja työskentelylle yksin ja yhdessä.

Kalevan uusi maamerkki

Allianssin projektipäällikkö, Hartelan hankekehitysjohtaja Ville Rajakallio painottaa, ettei Hippoksesta olla tekemässä perinteistä opiskelijataloa, vaan koko alueen profiilia kohottavaa maamerkkiä palveluineen. Hippokselle on suunnitteilla päivittäistavarakauppa, päiväkoti, ravintola, kahvila, pesula-lounge ja avoimia työskentelytiloja.

  • Viihtyisät pihat, kulkureitit, palvelut ja harrastustilat ovat myös luonnollisia kohtaamispisteitä. Ne ovat hyvää kasvualustaa yhteisöllisyydelle.

TOASin toimitusjohtaja Kirsi Kosken mukaan opiskeleminen tarkoittaa entistä laajempaa elämäntilanteiden kirjoa, johon pitää vastata uusilla ratkaisuilla.

  • Hippoksella voi tehdä töitä, piipahtaa, kasvattaa perheen ja kaikkea siltä väliltä. Haluamme, että siellä viihtyvät yksin ja kaverien kanssa asuvat, pariskunnat sekä perheet. Heillä on käytössään myös lähialueen palvelut ja vastaavasti Hippoksen tarjooma saattaa kiinnostaa lähialueen asukkaita.

Hippoksen kaavaehdotus on etenemässä Tampereen kaupunginvaltuuston käsittelyyn kesälomien jälkeen. Nykyisessä asemakaavassa kortteli on osoitettu toimistorakennusten korttelialueeksi.

Asukkaiden yhteiset harrastustilat ryhmittyvät pesula-loungen ympärille.

Havainnekuvat: Arkkitehtitoimisto Helamaa & Heiskanen Oy

 

Lisätietoja:

Kirsi Koski
Toimitusjohtaja, TOAS
050 330 2103
kirsi.koski@toas.fi

Ville Rajakallio
TOAS Hippoksen projektipäällikkö
Hankekehitysjohtaja, Hartela
044 535 0981
ville.rajakallio@hartela.fi