TOAS rakentaa ensimmäisen puukerrostalonsa Tampereen Kauppiin

2.07.2020

Kohde toteutetaan massiivipuisista CLT- tilaelementeistä.

TOAS Kauppi, BST-Arkkitehdit Oy

TOAS rakennuttaa Kauppiin 8-kerroksisen puukerrostalon CLT-tilaelementeistä. Kohteeseen tulee 70 asuntoa. Kohteen tilaelementit toimittaa Elementti Sampo Oy. Kohteen pääurakoitsijana toimii Hartela Länsi-Suomi Oy ja Arkkitehtina BST-Arkkitehdit Oy.

”Olemme tehneet strategisen päätöksen tutkia uudiskohteemme puurakenteisena. Odotamme innolla kohteesta saatavia kokemuksia. On tärkeää, että osaamista kasvatetaan konkreettisten kohteiden kautta Pirkanmaalla.”, kertoo hankekehitysjohtaja Juhani Puhakka.

Kohde on TOASin ensimmäinen puukerrostalo ja suunnitelmissa on useampia uusia kohteita. Suurin suunnitteluvaiheessa oleva kohde on Hippoksen kortteli, johon on tulossa mahdollisesti moninkertainen määrä puurakentamista Kauppiin verrattuna.

”Kohde koostuu pääosin yksiöistä ja tämän kaltaisia rakennuksia on erittäin tehokasta tehdä tilaelementeistä. Viikossa valmistuu kymmenen asuntoa Kuhmon tehtaalla. CLT:n painosta noin puolet on hiiltä, koko rakennus toimii suurena hiilivarastona koko elinkaarensa ajan ja on todellinen ekoteko.”, kertoo myyntijohtaja Sauli Ylinen Elementti Sampo Oy:stä.
”Hanke toteutetaan allianssimallilla, josta Hartelalla on paljon kokemusta. Uudet hankintamallit ja avoin yhteistyö tilaajan kanssa mahdollistavat uudet ja innovatiiviset ratkaisut rakentamisessa.”, kertoo aluejohtaja Lauri Piitari.

TOAS vuokraa ja rakennuttaa jo 60 vuoden kokemuksella opiskelijoille koteja. Tarjoamme opiskelijoille kohtuuhintaista ja tasokasta asumista hyvällä sijainnilla. Toimimme edelläkävijänä uusien asumiseen liittyvien palvelujen kehittämisessä, ja tavoitteenamme on opiskelijoiden elämän ja asumisen helpottaminen. TOASilla on Tampereella yli 60 asuntokohdetta, joissa on noin 6 400 asuntoa ja noin 10 000 asuntopaikkaa. TOASin liikevaihto on 49 milj. euroa, tase 330 milj. euroa ja käyttöaste 97 %. Elementti Sampo Oy valmistaa massiivipuisia tilaelementtejä puukerrostaloihin. Vuonna 2020 Elementti Sampo Oy valmistaa noin 400 kerrostaloasuntoa eri puolille Suomea. Hartela kuuluu Suomen suurimpiin valtakunnallisiin rakennusyhtiöihin. Suomalainen perheyhtiö työllistää noin 600 rakentamisen ammattilaista.