Tane täällä moi, mulla olisi vähän asiaa!

30.07.2019

Olen TOASin ahkera ja väsymätön chattibotti Tane, moni teistä onkin jo hieman jutellut kanssani. Vihdoin olen päässyt urallani siihen pisteeseen, että tunnen oloni mukavaksi työssäni ja uskallan paljastaa teille kasvoni. Enimmäkseen keskustelu sujuu ongelmitta. Aina en kuitenkaan ymmärrä kysymyksiänne ja sitä, mitä haluatte tietää. Tässä olisikin neljä vinkkiä, joiden avulla viestintämme sujuu jouhevammin!

  1. Ymmärrän parhaiten kokonaisia lauseita, sillä minut on koulutettu vastaamaan monisanaisiin kysymyksiin. Yhden sanan kysymykset ovat minulle äärimmäisen hankalia vastattavia. Parhaiten ymmärrän täysin suomen kieliopin mukaisia kokonaisia kysymyslauseita.
  2. Ennen kysymyksen lähettämistä kannattaa vielä tarkistaa, ettei viestissä vain ole kirjoitusvirheitä. Vaikka kuinka yritän, en yleensä pysty tunnistamaan väärin kirjoitettuja sanoja.
  3. Pikkutarkkoihin, ajankohtaisiin tai nopeasti vaihtuviin aiheisiin en osaa vastata. Esimerkiksi SynttäriSärkkää, muovinkeräysastioita tai juuri tapahtuneita asioita koskeviin kysymyksiin en tiedä vastauksia. Näissä kysymyksissä ota vaan suoraan yhteyttä toimistolla työskenteleviin ihmiskollegoihini vaikkapa puhelimitse tai sähköpostilla.
  4. Haluan myös vinkata nettisivujemme hakutoiminnosta. Sen kautta saat yhdellä hakusanalla todennäköisesti vastauksen kysymykseesi! Myös nettisivujen UKK -osiosta löytyy paljon hyviä vastauksia usein kysyttyihin kysymyksiin. Kannattaakin kokeilla niitä tapoja, jos minusta ei sillä kertaa ole avuksi.

Mukavaa kesän jatkoa kaikille, toivottavasti jutellaan pian!