Tampereen opiskelija-asuntosäätiö järjestää yleisen arkkitehtuurikilpailun Vanhan Domuksen tontin suunnittelusta

18.12.2019

Vanha Domus on TOASin ensimmäinen talokohde, joka rakennettiin opiskelija-asuntolaksi vuonna 1959. TOASin 60-vuotisjuhlavuosi huipentuu paikkaan, josta kaikki alkoi. Kilpailun tavoitteena on tontin kehittäminen siten, että asumisviihtyvyys paranee, kulttuuriympäristön arvot säilyvät ja asumisen täydennysrakentaminen raitiotien varrelle mahdollistuu. Vanhan Domuksen ratkaisun tulee tukea TOASin toiminnan päätavoitetta, kohtuuhintaista opiskelija-asumista. Kilpailun merkittävimpänä haasteena pidetään kaupunkikuvaan sopivan ja sitä täydentävän ratkaisun löytämistä.

Kilpailu toteutetaan yhteistyössä Tampereen kaupungin ja Suomen Arkkitehtiliiton kanssa. Kyseessä on kaikille avoin yleinen arkkitehtuurikilpailu, johon ovat oikeutettuja osallistumaan niin yksittäiset henkilöt kuin työryhmät. Voittajaehdotusta tullaan käyttämään soveltuvilta osin asemakaavoituksen pohjana. TOAS toivoo voivansa luoda tontille toteutussuunnitelman ehdotuksen tekijän kanssa.

Kilpailuasiakirjat julkaistaan 18.12.2019 ja tulokset julkistetaan arviolta kesäkuussa 2020. Tarkempi aikataulu löytyy kilpailun nettisivuilta: toas.vanhadomus.fi

TOAS vuokraa ja rakennuttaa jo 60 vuoden kokemuksella opiskelijoille koteja. Tarjoamme opiskelijoille kohtuuhintaista ja tasokasta asumista hyvällä sijainnilla.  Toimimme edelläkävijänä uusien asumiseen liittyvien palvelujen kehittämisessä, ja tavoitteenamme on opiskelijoiden elämän ja asumisen helpottaminen. TOASilla on Tampereella yli 60 asuntokohdetta, joissa on noin 6 400 asuntoa ja noin 10 000 asuntopaikkaa. TOASin liikevaihto on 49 milj. euroa, tase 330 milj. euroa ja käyttöaste 97 %.

 

LinkedIn: TOAS Tampereen opiskelija-asuntosäätiö

Instagram: @toas_asunnot

Facebook: @toastampere