Me kysyimme, millaista solussa on asua – näin te vastasitte

24.06.2020

Kysyimme keväällä asukkailtamme, millaista soluasuminen on. Saimme lähes tuhat vastausta 38 asuntokohteesta ja otimme niistä mukaan niin varoittavat kuin kannustavat terveiset.

90 prosenttia kyselyn vastaajista on sitä mieltä, että soluasuminen on hyvä tapa laskea asumiskustannuksia. Suurena etuna nähdään se, että vapaa-ajalla tai ruokakaupassa ei tarvitse laskea joka senttiä, vaan rahaa jää vapaammin käytettäväksi muuhunkin kuin vuokraan.

Tärkeiksi soluviihtymisen tekijöiksi mainittiin, että ennakkoasenne muuttaessa on kunnossa ja tulee toimeen erilaisten ihmisten kanssa. Ei kuitenkaan tarvitse olla supersosiaalinen vitsiniekka, toisia kunnioittamalla ja yhteisiä sääntöjä noudattamalla pärjää pitkälle. Yhteiset säännöt kannattaa ehdottomasti sopia jo heti yhteisasumisen alussa. Nyt meillä on siihen valmis tarkastuslistakin. Näin kaikki tietävät missä mennään ja mitä toisilta odotetaan.

Emme kuitenkaan väitä, että soluasuminen sopisi kaikille. Tärkeää on itse tunnistaa, onko sellainen tyyppi, joka voisi saada hyvän tai kasvattavan kokemuksen soluasumisesta. Vastaajillamme on kuitenkin valtava määrä positiivisia kokemuksia soluasumisesta – parhaassa tapauksessa solusta on löytynyt jopa elinikäisiä ystäviä. Vaikka niitä ei löytyisikään, voi ainakin säästää rahaa, saada uusia tuttavuuksia ja kokemuksia.

Katso tiivistelmä selvityksen tuloksista ja katso, olisiko sinusta soluun!