Laitetaan koti kevätkuntoon

27.04.2021

Kevät on erinomainen ajankohta asunnon siivoukselle. Nyt kannattaa tarttua ainakin seuraaviin puuhiin:

1. Ylimääräinen roju kiertoon

Kohdekiinteistöjemme asukastoimikunnat ovat perinteisesti tilanneet roskalavan asukkaitaan varten. Voit viedä tarpeettomat kalusteet ja muut tavarat roskalavalle, jolloin saat paikat siisteiksi ja ylimääräiset tavarat kiertoon.

2. Polkupyörävarastot kesäkuntoon

Varastot tuppaavat täyttymään. Kaikkien viihtyvyys lisääntyy, kun pyörävarastot siistitään ja niissä säilytetään vain käytössä olevia ajokkeja. Seuraile siis kohteesi ilmoitustaulua ja sähköpostiasi varastojen siivouksen varalta.

3. Kurkkaa laitteiden taakse

Kylmälaitteiden ja lieden takuset keräävät takuuvarmasti pölyä ja likaa. Nämä salakavalat jemmat on syytä siivota edes kerran vuodessa, sillä pöly tukkii laitteiden lauhduttimet. Pahimmassa tapauksessa se voi johtaa tulipaloon. Myöskään kylpyhuoneen lattiakaivon ja lieden rasvasuodattimen putsausta ei kannata lykätä, vaikka ne eivät olisikaan kevään suosikkipuuhien joukossa.

4. Puhtaasta ikkunasta kirkkaammat näkymät

Kevään aurinko on ihana, mutta ikkunan tahroille se on armoton. Paras ikkunanpesuajankohta onkin aurinkoinen poutapäivä. Kun ikkunaruudut on pesty kirkkaaksi, kelpaa niistä ihailla kesän saapumista.

Ikkunoiden pesu käy vaikka näillä Marttojen ohjeilla.