Koronarajoitukset ja -ohjeet

2.06.2021

Katso TOASin ajankohtaiset koronatoimenpiteet

Tärkeintä tartunnan ehkäisyssä on riittävän turvavälin (vähintään 2 metriä) pitäminen toisiin ihmisiin, fyysisen kosketuksen välttäminen sekä käsihygieniasta ja yskimishygieniasta huolehtiminen. Turvavälit on hyvä pitää mielessä myös hissiä käyttäessä ja muissa talojen yhteisissä tiloissa!

Kasvomaskien käyttö on suositeltavaa kaikissa tilanteissa, joissa turvavälejä ei voida pitää. Kasvomaskin käyttäminen ei vähennä turvavälien, käsihygienian ja yskimishygienian noudattamisen merkitystä.

Mihinkään yksityisiin tai julkisiin kokoontumisiin ei tule mennä sairaana.

Vaikka käyttäisi kasvomaskia suositusten mukaan, koronatartunnan voi silti saada. Jokaisen pitää varata aika koronatestiin heti, jos saa hengitystieinfektion oireita. Oireisena ei saa liikkua kodin ulkopuolella, muuten kuin koronatestissä käydessä. Silloin pitää käyttää matkalla kasvomaskia.

Erityisesti yhteiskeittiöitä käyttävien asukkaidemme on hyvä pitää mielessä hyvä käsi- ja yskimishygienia, turvavälit ja että flunssaoireisena yhteiskeittiön käyttöä tulisi välttää mahdollisimman paljon. Yhteiskeittiöissä on suositeltavaa käyttää kasvomaskia.

 

Lisätietoa ja ajankohtaiset asiat:

Terveyden ja hyvinvoinnin laitoksen sivuilta
Tampereen yliopistollisen sairaalan TAYS:in sivuilta
Valtakunnallinen koronaneuvonta: puh. 0295 535 535.
TAYSin koronaneuvonta: puh. 03 311 65333 (auki 24h).