Koronaan liittyvät toimenpiteet 17.8.2020 alkaen

19.09.2020

Asiakaspalvelu

Toimiston ovet suljetaan maanantaista 17.8.2020 alkaen. Palvelemme asiakkaita toimistolla vain sellaisissa asioissa, joita ei voi hoitaa sähköisten palveluiden kautta tai puhelimitse (esim. avaintenhaku ja -lainaus sekä sormenjäljen rekisteröinti kuntosalia varten). Tiloihin pääsee 10 asiakasta kerrallaan, erillistä ajanvarausta ei tarvita. Ovi on suljettuna, ja toimistolle saapuessaan tulee asiakkaan soittaa olevansa ovella, jolloin ovi avataan aukioloaikojemme puitteissa. Tule toimistolle yksin hakemaan avainta. Pidäthän asiointisi toimiston sisällä lyhyenä ja sujuvana.

Huom! Avainta ei voi noutaa toimistolta sairaana tai edes vähäoireisena tai jos olet karanteenissa. Tällöin valtuuta joku muu hakemaan avain puolestasi.

Useimmat asumiseen liittyvät asiat hoituvat helposti sähköisten palveluidemme kautta www.toas.fi. Tavoitat meidät myös sähköpostitse, puhelimitse ja chatin välityksellä toimiston normaaleina aukioloaikoina ma-pe klo 9-15.30. Puhelinnumeromme on 0800 95560.

Kuunvaihteen avaintenhausta tiedotetaan aina erikseen.

Saunat, kerhohuoneet, pesulat, yhteiskeittiöt ja kuntosalit

Kaikkien kohteiden saunat on otettu käyttöön 1.6.2020 alkaen. Älä käytä saunaa jos olet sairas tai edes vähäoireinen. Lenkkisaunat eivät toistaiseksi ole käytössä.

Kerhohuoneet on avattu 1.6.2020 asukkaiden käyttöön samalla periaatteella, kuin ne ovat olleet käytössä aikaisemminkin. Älä käytä kerhohuonetta jos olet sairas tai edes vähäoireinen.

Pesuloiden käyttöä voi jatkaa normaalisti kuten tähänkin saakka, mutta käsienpesua suositellaan ennen ja jälkeen pesulassa käymisen.

Myös yhteiskeittiöt ovat käytössä normaalisti, mutta sielläkin asioidessa tulee noudattaa hyvää käsihygieniaa ja erityistä huolellisuutta. Yhteiskeittiöiden siivousta on tehostettu, mutta jokaisen asukkaan velvollisuus on huolehtia keittiön siisteydestä käytön jälkeen.

Kuntosalit avattiin asukkaiden käyttöön 1.8.2020 alkaen. Uusien käyttäjien on rekisteröidyttävä käyttäjäksi TOASin toimistolla. Rekisteröityminen on mahdollista 28.7. alkaen ilman erillistä ajanvarausta arkisin aukioloaikojen (klo 9 – 15:30) puitteissa, kuitenkin ovelta toimistoon soittaen, jolloin ovi avataan.

Kaikessa toiminnassa ja liikkumisessa kiinteistön yhteisissä tiloissa on noudatettava hyvää käsihygieniaa ja muistettava turvavälit.

Vikailmoituksiin liittyvät huoltotyöt ja asuntokäynnit

Asunnoissa tehtäviä huoltokäyntejä ja korjaustöitä priorisoidaan. Koronaepidemiaan liittyen asukkaalla on velvollisuus ilmoittaa, mikäli asunnossa on sairastunut, altistunut tai koronaviruksen vuoksi karanteenissa oleva henkilö, jotta voimme varmistaa turvallisen työskentelyn asunnossa.

Muuttotarkastukset ja soluasuntojen ennakkotarkastukset

Soluhuoneiden ennakkotarkastuksia ei tehdä toistaiseksi. Muuttotarkastukset tehdään muilta osin normaalisti.

Poismuuttavalla asukkaalla on velvollisuus ilmoittaa, mikäli asunnossa on sairastunut, altistunut tai koronaviruksen vuoksi karanteenissa oleva henkilö, jotta voimme varmistaa turvallisen työskentelyn asunnossa.

Asukastoiminta ja muut kokoontumiset

Tässä poikkeuksellisessa tilanteessa asukastoiminnassa on huomioitava viranomaisten antamat ohjeet erityisesti kokoontumismäärien, turvavälien ja hyvän hygienian osalta.  Erityisesti soluasukkaiden on syytä huomioida kanssa-asujat huolehtimalla hyvästä hygieniasta ja minimoimalla vieraat.

Soluasuminen

Soluasumisessa on erityisen tärkeää huomioida yhteisasumisen pelisäännöt, lue lisää.

Hyvää alkusyksyä kaikille!

TOAS

Lisätietoa:

Terveyden ja hyvinvoinnin laitoksen sivuilta
Tampereen yliopistollisen sairaalan TAYS:in sivuilta
Valtakunnallinen koronaneuvonta: puh. 0295 535 535.
TAYSin koronaneuvonta: puh. 03 311 65333 (auki 24h).