Etsimme aktiivisia yhteisötalkkareita – olisitko se sinä?

29.11.2021

Etsimme kolmeen asuinkohteeseemme yhteisötalkkareita, joiden tarkoituksena on kuunnella ja kohdata muita asukkaita ja tuoda heidän tarpeitaan esille. Jokaisessa yhteisössä on piileviä tarpeita, jotka voivat jäädä huomaamatta, jos emme keskustele toistemme kanssa.

Tänä syksynä alkaneessa Yhteisörakentajan työkalupakki -pilottipalvelussa TOASin kohteista mukana ovat Tuulanhovi, Pekola ja Rantalinna. Yhteensä asuinyhteisöjä on viisi, ja ne on valittu yhteistyössä TOASin, VTS:n ja Kotipirtti ry:n kanssa.

TOASin kohteisiin etsimme nyt yhteisötalkkareita, eli henkilöitä, joilla on kysyä saada ihmiset yhteen. Sinun ei tarvitse olla superaikaansaava työmuuli, vaan voit olla esimerkiksi se henkilö, joka aina luo mukavan tunnelman tervehtimällä ulkona ja kyselemällä kuulumisia – jonkinlainen yhteisön liima. Yhteisötalkkarin tehtävänä on etsiä mukaan ihmisiä, jotka voivat olla innostuneita ja aikaansaavia omassa yksittäisessä projektissaan tai tietopankkeja, jotka voivat jakaa vinkkejään muille yhteisön jäsenille.

Yhteisötalkkareille tarjotaan tehtävään valmistava koulutus, tukipalvelut ja tarvittavat työvälineet. Etsinnässä on mukana tamperelainen, erittäin kokenut yhteisöklovni Mona Ratalahti.

Pilottipalvelun on tarkoitus aktivoida asukkaita toimimaan oman lähiympäristönsä jakamistalouden edistämiseksi. Tulevaisuudessa, jos mahdollista, tavoitteena on saada konsepti kaikkien taloyhtiöiden ja asumisyhteisöjen käyttöön.