Älä palele! TOAS lämmittää!

25.02.2021

Alkuvuosi on ollut vanhojen kunnon talvien tapaan pääosin kylmä. Lämpötilat ovat kuitenkin heitelleet aika tavalla, mikä on voinut aiheuttaa vaihtelua myös sisälämpötiloissa, vaikka lämmitystä säädetään siten, että kaikissa asunnoissamme pyritään pitämään vakiona suositeltu 21 asteen lämpö.

Seuraamme kiinteistöjen lämpötilaa etävalvonnan avulla. Lämpötilojen muutoksista singahtaa valvomolle hälytys, jonka perusteella tilannetta aletaan automaattisesti kartoittaa.

Onko asunnossasi kylmä?

Aloita tarkistamalla pattereiden lämpösäädöt ja mittaa lämpötila huoneen keskeltä, noin 120–150 cm:n korkeudelta. Muistathan, että pattereiden eteen ei kannata sijoittaa huonekaluja tai esimerkiksi vetää paksuja verhoja, sillä ne estävät lämmön siirtymisen huoneeseen.

Onko patterille tuleva putki lämmin, mutta patteri kylmä?

Nyt saattaa venttiili olla kiinni tai se on tukossa. Pyöräytä termostaattia muutaman kerran edestakaisin ja jätä se täysille. Tarkasta muutaman tunnin päästä uudelleen. Mikäli patteri pysyy kylmänä, tee vikailmoitus.

Pulputtaako patteri?

Patterissa on todennäköisesti ilmaa, tee vikailmoitus.

Onko patteri kylmä?

Tarkista, onko termostaatin edessä verho tai puhaltaako esimerkiksi tietokone lämpimän poistoilman suoraan termostaattiin. Termostaattia ei pidä peittää huonekaluilla, verhoilla tms., koska se ei silloin tunnista huoneen todellista lämpötilaa eikä säädy oikein. Kannattaa huomioida myös se, että pelkkä patterituntuma ei kerro koko totuutta. Asunnossa voi olla sopiva, suosituksen mukainen lämpötila, vaikka patteri ei tuntuisi kuumalta.

Muut lämmitykseen liittyvät vikatilanteet

Täytä vikailmoitus omaTOASin kautta tai soittamalla huoltoyhtiön päivystysnumeroon.