Näin haet asuntoa

Voit jättää hakemuksen, kun olet saanut vahvistuksen opiskelupaikasta Tampereella. Ennen hakemuksen jättämistä kannattaa tutustua huolellisesti asuntotyyppeihin ja kohteisiin ja valita sitten niistä itsellesi sopivimmat. Hakemuksen jättäminen onnistuu helpoiten sähköisissä palveluissamme. Jokaisen asuntotyypin hakemus on erillinen, joten esimerkiksi solua ja yksiötä varten on jätettävä erilliset hakemukset.

Suosituksena on käyttää Internet Explorer -selainta!

Uuden hakemuksen jättäminen

Uuden hakemuksen voi jättää kirjautumatta palveluun. Hakemuksen seuraamista varten on kirjauduttava sähköisiin palveluihin. Ensimmäinen kirjautuminen tapahtuu verkkopankkitunnuksilla (TUPAS-tunnistautuminen), minkä jälkeen saat sähköpostiisi käyttäjätunnuksen ja salasanan. Jatkossa voit kirjautua palveluun näillä tunnuksilla. Myös TUPAS-tunnistautuminen on aina mahdollista.

Hakemusta voi rajata kohteiden lisäksi asuntotyypin, asunnon koon ja huoneluvun perusteella. Rajaukset koskevat kaikkia hakemiasi kohteita. Jos haet esimerkiksi keskikokoisia yksiöitä, hakukriteeri koskee kaikkia valitsemiasi kohteita. Huomaathan, ettet voi hakea kohdetta, jossa ei ole valitsemaasi asuntotyyppiä tai kokoa. Ei siis ole mahdollista hakea asuntoja, joita ei ole olemassa. Hakijan vastuulla on pitää hakemuksessaan mieleiset kohteet sekä ajan tasalla olevat yhteystiedot.

Hakemuksessa ei ole mahdollista määritellä, mistä ajankohdasta lähtien asunnon tarvitsee. Asunnot tarjotaan sitä mukaa, kun asuntoja vapautuu. TOAS ei käytä asukasvalinnassaan tarveharkintaa tai ns. sosiaalisia perusteita, vaan tarjous lähtee jonon ensimmäiselle hakijalle. Ainoastaan lapsiperheet menevät lapsettomien hakijoiden edelle perheasuntojonossa. Loppukesällä ja syksyllä uudet opiskelijat (saman vuoden yhteishaussa valitut) ovat etusijalla soluasuntoihin.

Jatko-opiskelijat ja post doctoral -opiskelijat voivat hakea TOASin asuntoja, mutta he eivät ole ensisijaisia hakijoita suosituimpiin asuntotyyppeihin ja kohteisiin (esim. yksiöihin). Hakijan tulee esittää todistus opinnoistaan sekä tuloistaan. Mikäli hakijalla on korkeat, säännölliset tulot, hakija ei ole ensisijainen edullisimpiin ja suosituimpiin kohteisiin.

Tulojen osalta hakemukseen merkitään pysyvät kuukausitulot opiskeluaikana. Hakemuksen jättöhetkellä olevia, mutta opiskelun alkaessa päättyviä tuloja ei tarvitse merkitä. Opintotukea ei lasketa tuloksi. Verotettavan varallisuuden määrä merkitään viimeksi toimitetun verotuksen mukaan. Löydät tiedon veroviranomaisen lähettämästä ilmoituksesta tai voit selvittää tämän tiedon veroviranomaiselta, www.vero.fi.