Jonottaminen

Voit seurata ja muokata hakemustasi sähköisissä palveluissamme. Näet jonosijoituksesi jokaiseen hakemaasi kohteeseen, voit lisätä tai poistaa hakukohteita sekä uusia hakemuksesi. Hakijalla voi olla kerrallaan vain yksi hakemus kuhunkin asuntotyyppiin. Uuden hakemuksen jättäminen samaan asuntotyyppiin poistaa aiemmin jätetyn hakemuksen. Kaikki hakemukset ovat erillisiä eivätkä vaikuta toisiinsa; jos saat esimerkiksi tarjouksen soluasunnosta, se ei vaikuta yksiöhakemukseesi mitenkään.

Suosituksena on käyttää Internet Explorer -selainta!

Jonottamisen aikana

Hakemus on voimassa kuusi (6) kuukautta kerrallaan ja hakijan on itse huolehdittava hakemuksen uusimisesta ennen kuin se vanhenee. Pelkkä hakemukseen kirjautuminen ei uusi hakemusta. Hakemuksen voi uusia kohdasta ”uudista hakemus”. Vanhentunutta hakemusta ei voida palauttaa jonoon.

Hakijan tulee itse huolehtia myös siitä, että hakemus vastaa hakijan toiveita; kun saat tarjouksen jostain hakemuksessasi olleesta kohteesta, koko hakemuksesi poistuu järjestelmästä. Tämän vuoksi on tärkeää hakea vain sellaisia kohteita, joihin on valmis muuttamaan.

Hakemusta voi muokata vapaasti hakuaikana. Voit lisätä, poistaa ja vaihtaa hakukohteita omien mieltymystesi mukaan. Jonosijoituksesi määräytyy aina hakemuksen alkuperäisen jättöpäivämäärän perusteella, joten hakemuksen muokkaaminen ei vie hakemusta jonon hännille.

Voit seurata jonosijoitustasi netissä. Jonosijoituksesi saattaa liikkua hakuaikana myös taaksepäin. Mikäli hakija, jolla on vanhempi hakemus kuin sinulla, lisää hakemukseensa saman kohteen, johon itsekin jonotat, vanhempi hakemus menee uudemman edelle.  Vastaavasti oma hakemuksesi menee uudempien hakemusten edelle, jos muokkaat hakemustasi. Asunnot tarjotaan sitä mukaa, kun asuntoja vapautuu.

Muistathan, että TOAS ei käytä asukasvalinnassaan tarveharkintaa tai ns. sosiaalisia perusteita, vaan tarjous lähtee jonon ensimmäiselle hakijalle. Ainoastaan lapsiperheet menevät lapsettomien hakijoiden edelle perheasuntojonossa. Loppukesällä ja syksyllä uudet opiskelijat (saman vuoden yhteishaussa valitut) ovat etusijalla soluasuntoihin.